FN Blog / Taxisblog / Vicsorok és vigyorok
Nyomtatás Betűméret
Vicsorok és vigyorok 2011-09-21 17:26:30
Végre egy valamire való megmozdulás! A taxisok megtöltötték a számukra kijelölt részt a Felvonulási téren és nagyon-nagyon mérgesek voltak.

 Nem egy barátságos kinézetű társaság. Borostásak, ingerültek, némelyük kopasz nagydarab, vagy épp csont sovány. Trágárságért nem mennek a szomszédba, akad, aki úgy ordít, mint aki most azonnal nagyon meg akar verni valakit.

Négyszáz körül lehettünk

Még jó, hogy egy oldalon állunk. Szerencsére a többség békés és a barátaival beszélget, de ők is mind szeretnének végre tenni valamit. Unják a hivatalos utakat. Unják, hogy a sok kilincselés nem vezet sehova. Unják, hogy még ígéreteket sem kapnak, vagy ha kapnak, azok olyanok is. Féltik a megélhetésüket. Először éreztem erőt bennük. Az utóbbi időben volt egy-két megmozdulásuk, ami egy kicsit megzavarta a Főváros forgalmát, de különösebb hatást nem váltott ki. Most annyi változott, hogy végre szerveződtek. Lett egy szakszervezetük, a TGFSZ, ami végre őket képviseli és nem a fuvarszervezőket. Rohamosan nő a tagságuk és mára félresöpörhetetlenné váltak. Nyáron átestek egy nagy tárgyalássorozaton a Fővárossal, onnan hozták el az eredményeket. Sokat röhögtünk, de nem volt őszinte a mosoly. Semmi jóval nem tudtak bíztatni. A számunkra létszükségletet jelentő kérdésekről a Főváros egyszerűen nem akar tudomást venni. Fix tarifáról hallani sem akarnak, létszámot korlátozni szintén, de egy jó kis rendelettervezettel azért előálltak, ami a taxisok kb. 40%-át ellehetetlenítené.

Az új rendelet szerint ezek 
csere-érettek

Egyedül a kávéról és pogácsáról bírtak pozitívan fogalmazni, amivel a tárgyalások alatt megkínálták őket. Szóesett letagadott beadványokról, drosztengedély áremelésről (Amelynek az indoka az volt, hogy öt éve nem emeltek árat. Mellesleg tarifát 13 éve nem emeltek.), egységesített szabadjelzőkről, vizsgáztatás szigorításáról, stb. El kell, áruljam, nem lettek nyugodtabbak az elhangzottak után. Menni akartak, de nem haza. Most nem!- szólt az intelem. Hamarosan! Most csak dudálunk! Nem is kellett több senkinek. Rátapadtunk a dudákra és nyomtuk, ahogy bírtuk. Kicsit oldódott a feszültség. Mosolyogtunk, összenéztünk és nyomtuk-nyomtuk. A rendőrök szakaszosan engedtek ki minket a Dózsa György útra, de hiába. Ahol öt-hat autó együtt haladt, ott szólt a duda. Jó érzés volt. Hogy hatásos-e, majd meglátjuk.


Cimkék: TGFSZ demonstráció
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. Sperma 2012-07-25 09:27:29
Akkor mondom! Kanos vagyok mint egy disznò! Tudnàl segìteni?
4. nagymama53@citromail.hu 2011-10-01 02:46:57
Mondjad csak :-)
3. Sperma 2011-09-23 18:36:10
Nagymama mondhatok Onnek valamit?
2. Sperma 2011-09-23 18:06:51
Bassza meg az a rohadt tetves,geci kormany!!!!!!!!
1. nagymama53@citromail.hu 2011-09-21 20:22:04
Szomorú, de NEM a válasz szerintem arra, hogy lesz-e hatása a taxis sztrájknak...?! Semmilyen sztrájknak nincs igazán ereje!!! Sőt be akarják TILTANI a sztrájkot...!!! Nem engedélyezik állítólag...?! KÉSŐ BÁNAT, EBGONDOLAT!!!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés