FN Blog / Taxisblog / Ilyen bírságot még sosem kaptam
Nyomtatás Betűméret
Ilyen bírságot még sosem kaptam 2011-09-17 17:37:00
Megbüntetett a Közterület- Felügyelet. Sejtem, hogy miért, de biztos nem lehetek benne, mert egy teljesen üres bírságcédulát találtam a szélvédőmön.

 Pozsonyi út és környéke. Teljes útfelújítás. Zaj, aszfalt és betonkupacok mindenhol, parkolni lehetetlen még a környező utcákban is. Remek élmény minden nap az itt lakóknak. Persze, midig van, akit nem érdekel, ha két helyet foglal el az autójával, még akkor sem, ha tudja, gyilkos küzdelem folyik minden egyes négyzetcentiméterért a környéken. Egy ilyen remek módon parkoló autó előtt tettem le az autómat a minap, sajnos úgy, hogy már az autóm túllógott az aszfaltra festett jelen. Tudom az az idő már elmúlt, amikor az ember bízhatott, a szervek jóindulatában és megértésében. Pénzből sosem elég senkinek, hát még a Közterület- Felügyeletnek. Tudtam, hogy rizikót vállalok. Benne volt a pakliban, hogy akár meg is büntethetnek, de arra gondoltam, hogy a felügyelet sasszemű ellenőre is látni fogja a nyilvánvaló tényt, miszerint az autóstársam hanyag parkolása és a környéken uralkodó hely viszonyok kényszerítettek arra, hogy ilyen galád módon szabályt szegjek és lehet, hogy mégis tanúsít némi megértést. Nem kellett csalódnom. Megkaptam a bírságot. Csak én természetesen, a mögöttem levő nem mert, hogy ő teljesen szabályosan foglalt el két helyet.

 
Tényleg teljesen üres

Leveszem a papírt az ablaktörlő alól és nézegetem. Üres! Üres, de teljesen. Forgatom, próbálom fény felé tartani, hátha csak romló szemeim tréfálkoznak velem, de semmi. Nem derül ki róla ki, mikor milyen szabálysértésért, mennyire büntetett meg, semmi. Ez valamiféle „Te is tudod öcsi!” bírság. Minek a szócséplés? Megbüntettünk és kész. Majd kapsz egy csekket, vagy csatolunk egyet a cetlihez. Ezt még mi sem tudjuk. De valahogy lesz az biztos. A lényeg, hogy nem lesz olcsó. Érdemes elolvasni a tájékoztatót a hátoldalon.

Most akkor mégis hol lesz a csekk?

Egy hivatalos iraton, öt mondaton belül önellentmondásba keveredni és ezt évekig használni több ezer esetben. Gratulálok! Jaj-jaj! Óvatosan a szavakkal! Még a végén hirtelen megváltozik az összeg, amire megbüntettek. Sosem tudhatom meg, hiszen nem tudom most mennyi. Bár lehet, hogy nem is engem büntettek meg. Erre rá kell kérdezni! Felhívom az ügyeletet. Érdeklődöm. Nincs szerencsém. Az egyetlen dolog, amit megtudtam, hogy nincs még feldolgozva az ügy, erre legkorábban egy-két héten belül van esély. Addig is érjem be annyival, hogy valószínű az volt a probléma, hogy nem fogott az önindigó. Persze, tudom. Az a fránya önindigó. Ismerem milyen. Rá kell nyomni a papírra a tollat, hogy alatta is látszódjon az írás. Egy közterestől nem lehet elvárni az ilyesmit. Elvégre nem azért fizetik, hogy tájékoztasson miért büntetett meg, hanem azért, hogy megbüntessen. A többi nem az ő dolga. Majd jön levél, meg lehet, hogy csekk is, meg, ha annyira kíváncsi vagyok, telefonálhatok is, ha akarok csevegni mindenféle hivatali iratkukaccal. Nem akarok. Megvárom a csekket, befizetem ezzel elismerve azt a szabálysértést, amit még nem is tudok, csak sejtek, hogy micsoda. Van még egy verzió! Írok nekik egy levelet, hogy szabálytalannak tartom a bírságolást és megbüntetem őket. Küldök nekik én is egy üres cetlit.  Remek móka lesz.

Cimkék: Fővárosi Közterület-Felügyelet bírság
12 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. Leo (blogger) 2011-11-09 21:30:17
Jelenleg kulfoldon vagyok es ez miatt nem tudok ekezetekes betuket irni.

Eminem!
Az osszes taxis neveben: Menj abba a budos halal faszara!
5. indexkar 2011-11-07 08:37:45
Ne rinyálj fillérbaszó gurulókoldus, fizess!!
4. eminem 2011-10-19 18:33:13
úgy utálom a takszisokat,mint zsebben a szart(pedig köztük is van rendes)és Budapesten ne m is engednék taxizni ennek a sok büdös bunkónak,mert képtelenek évtizedek óta a tisztességes magatartás elfogadására.rohaggyon meg mind,és még a takszis(szdsz)blokádot még nem is említettem,pedig ez az eredendő bűn.
3. Sperma 2011-09-23 18:04:28
Te bolond vagy Leo? En a helyedben szetspriccelnem az automatajukat!!!!!
Hova tunt beloletek a lazadas ereje?
Ne legyetek madarak!
2. Leó 2011-09-18 22:41:49
Rászánok egy 50-est :)
1. Ye Ti 2011-09-18 08:28:37
A bírságot be kell fizetni. Szerencsés vagy mert ez egy önkiszolgáló megoldás, te szabhatod meg az összeget.
A komolyság megőrzésére javasolom, hogy 5 és 100 forint között legyen a választott (és elismert) bírság.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés