FN Blog / Taxisblog / A legolcsóbb ring transzfer
Nyomtatás Betűméret
A legolcsóbb ring transzfer 2011-07-31 00:16:36
A Forma-1 mindig a nagy kaszálás ideje a taxisoknak. Tudják ezt a társaságok is ezért fix transzferárakat kínálnak utasaiknak.

 Az, hogy ezek az árak tíz év óta szinte változatlanok, csak a taxisokat bosszantja, de nagyon. Ami az utasokra vonatkozik, hogy vajon, miért hasonlítanak ezek az árak annyira egymáshoz. Persze a Taxi4 és a Tele5-taxik a hivatalos szállítói a ringnek ezért azonos áron dolgoznak, de a Főtaxi, a 6x6 és a City önként választotta ugyanazt az árat. A Főtaxi egy kicsit kilóg a sorból, ők ugyanis az árat maximum árként kezelik, ha az óra kevesebbet mutat érkezéskor, akkor csak annyit kel fizetni, amennyit a gép mutat.

 Úgy látszik , versenyezni igazán csak a Plus, a 2000, a Budapest és a Max akar, bár a Budapest taktikája, hogy Budáról 11000.-et kér nem biztos, hogy a nyerő húzások közé tartozik. Racionális döntésnek a Plus ígérkezik a legolcsóbb 7900.-es ajánlatával (Budáról). Ez pont kétezerrel kevesebb, mint a Tele4-5-ösök hivatalos 9900.-as ajánlata, de csak ők használhatják a szerviz utat, ami elég nagy lépéselőny, ha bedugul a pálya. Ha hozzá vesszük, hogy a Taxi4 oldalán a képünkbe robban egy letölthető kupon, ami még egy ezressel olcsóbbá tesz a túrát, akkor meginoghat az ár alapján való döntésünk. Így, már csak egy rugóval drágább, mint a Plus. Mindenki maga döntse el, megér-e neki ezer forintot 10 perccel gyorsabb út és a rövidebb séta. Persze, kintről is élnek ezek az árak, ezért érdemes onnan is telefonon rendelt autóval hazajönni, ellenkező esetben bármi megtörténhet. (Például az is, hogy olcsóbban sikerül hazajönni, de ez, nem nagyon valószínű.)


Cimkék: ring transzfer
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Hullai Jozsefne 2011-08-29 15:15:03
Tisztelt Leo!

Ne hallgasson az uramra mert az mindig reszeg! Bocsasson Meg neki!
2. Leó 2011-07-31 19:55:35
Tisztelt József!

Ebben a megfogalmazásban a helyzet eléggé kezd a 22-es csapdájához hasonlítani. A taxizás, ahogy én látom, már nem az egyszeri emberek műfaja ma sem. Az emelés bizonyára csökkentené az utasok számát, de jócskán van még fizetőképes kereslet a városban, különben a magasabb áron dolgozó társaságok már rég csődbe mentek volna.
1. Hullai József 2011-07-31 19:35:40
Ez az egész tarifa-ügy nekem mindig kicsit ködös volt.
A taxisok magasabb tarifákért játszanak, hiszen a mostaniból nem lehet megélni.
Az utasok alacsonyabb tarifákért, mert nincs pénzük...

Rém egyszerű a képlet: ha magasabb lesz a tarifa, kevesebben fognak taxizni, a taxisok pénze meg nemhogy nőne, még apad is... Egyszerűen nincs pénze az egyszeri embernek az országban... ez van.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés