FN Blog / Taxisblog / Beindult a TGFSZ!
Nyomtatás Betűméret
Beindult a TGFSZ! 2011-03-30 21:46:09
Ha, valaki elkezd mocorogni, csakhamar azon kapja magát, hogy egy szakszervezet szóvivője lett.

 

Van ez a Málna. Ez a fickó imád levelezni. Fogalmazott, írt és lőn, valamit elért. Aztán, ettől sikerélménye lett és még tovább merészkedett. Néhány hasonlóan lelkes társával életet pumpáltak egy rég elfeledett taxis szakszervezetbe, mert-hogy volt ilyen. Egy hasonlóan lelkes fickó Bakucz József, aki mára már az egyik taxi társaság tulajdonosa belekezdett, de egyszer csak abbahagyta. A taxis pletykák szerint azért, mert nem elég vastag aktatáskával ment látogatóba, vagyis nem ő ment a vastagabb táskával.  Aztán a táska tartalmát inkább befektette és most már odaát van. Övé a Minimobil. Ha, igaz is a pletyka, a módszere nem vezetett eredményre.

 Málnáék egy kicsit jobban csinálják.  Ők aláírást gyűjtenek. Hogy mi ellen? Egy új, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által megalkotott jogszabály-tervezet ellen, ami rendesen megnehezítené az életünket. Öt évenként tanfolyamra küldenének százezrekért, mintha a taxizás legalábbis agysebészeti szintű szaktudást igényelne. Persze, ha az a törvényhozás célja, hogy az ember öt évenként elgondolkozzon azon, vajon tényleg taxisként akar-e dolgozni egész életében, akkor jól csinálják. Nem egészséges egy életet a volán mögött tölteni. Még a végén az ember megtanulja a szakmát. Ehelyett kialakulhat egy jó nagy átjáró ház, ahol a mindenhonnan kirúgott emberek némi pénzkeresethez juthatnak. Minek ez a kamu duma a vizsgáztatással? Vezessenek be pénzért megvásárolható taxis jogosítványt. Mindenki tudja, miről van szó. Így is hallottam már olyan sztorit, hogy a taxi vezetői vizsgán találkozott, először a tanítvány és az oktató a megfelelő összeg átadásakor. Már csak így megy ez Magyarországon.

Na, de foglalkozzunk most ezzel a szakszervezettel. Az a véleményem, hogy egy érdekvédelmi szervezet csak akkor tud működni, ha van mit csinálnia. Na, ebben most nincs hiány. Itt ez a törvénytervezet, a lassan 400ft-os üzemanyagár ellenére is, több mint 10 éve változatlan maximált tarifa, az egymás alá ígérgető társaságok, de ezekről már sokat beszéltem. Természetes volt, hogy lassan az egyik erőtlen kezdeményezés végül életképessé válik. Székházakat lehet tojással dobálni, de lemossák és minden megy tovább. Egy szakszervezetre már jobban oda kell figyelni. Nem lehet lemosni, mint a tojást, és ilyen helyzetben számítani lehet rá, hogy tömegek fognak megjelenni a Lurdy Házban az első nagy összejövetelen április 5-én 11:00 vagy 15:00 órakor. Addig is, aki szeretné az érdekeit érvényesíteni, vagy esetleg nem tud eljönni, letölthet egy nyomtatványt az aláírásgyűjtéshez. Ne feledkezzünk meg a sztrájkok megszervezéséről sem. A Gazdasági Versenyhivatal emberei az előző mozgolódások alkalmával, világossá tették, hogy nem szabad egyes társaságoknál együttesen demonstrálni a tarifaemelés miatt. Azt viszont nem mondták, hogy nem szabad beszüntetni a munkát az alacsony tarifák miatt csak úgy általában. Kíváncsi leszek, meddig merészkednek el a fiúk. Sok sikert hozzá!

http://tgfsz.org.hu/index.php/letoeltheto-dokumentumok

 http://tgfsz.org.hu/

 http://hallotaxi.hu/index.php?pg=news_13_3262Cimkék: szakszervezet
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés