FN Blog / Taxisblog / Tüntetni voltam
Nyomtatás Betűméret
Tüntetni voltam 2011-01-30 08:39:02
A héten már másodszor. Egész kezdek rákapni az ízére.

 

Hétfőn kezdtem, igaz akkor nem kellett messzire mennem. Pár lelkes taxis demonstrációt szervezett az alacsony tarifák használata ellen. Az a rendkívül nagy ötletük támadt, hogy ne vegyünk fel címeket a rádióból két órán keresztül, hátha megviseli ez a cégvezetőket annyira, hogy majd önként megemelik a tarifákat.

Izgatottan kérdezgették egymást 6 óra előtt pár perccel:

- Tudja valaki a pontos időt? Van már hat óra?

Hatkor az első címet, az egyik frissen kinevezett etikásunk élből felvette. Onnantól már mindegy is volt ki mit csinál. A többi éhenkórász nyugodt lélekkel kapkodta fel a címeket, mintha nem is tudott volna semmilyen munkabeszüntetésről. Néhány lelkesebb fuvaros azért hangosan elköszönt hátha elszégyellik magukat a többiek, de nem volt nagy hatása. Minden címre akadt vállalkozó kedvű sofőr. Hallgattam még egy kicsit aztán én is hazamentem megnézni egy filmet.

Az gondolom, ha valaki megmozdulást szervez, legalább erőltesse meg magát egy kicsit és gondolja végig, hogy lehetne jól csinálni. Ennél már az is többet ért volna, ha miden társaságtól az a néhány ember, aki komolyan gondolja, hogy akar valamit tenni az ügyért, elmegy a MOM-ba sörözni. Akkor legalább erősödött volna a társaságok dolgozói között a kapcsolat és talán egy jobb ötlet is megszületett volna.Na de csütörtökön, a Kossuth téren, a média törvény ellen, ott bizony jó buli volt. Na így kell tüntetést szervezni. Azt hiszem mindenképp jobb, ha az ember csinál valamit, mintha semmit. Ez volt az első igazi tüntetésem, még jó, hogy kimentem. Az előzőn nem voltam kinn, de most rászántam magam. Nem bántam meg, bár Dopemanből lehetett volna egy kicsit kevesebb és Bakácsból kicsit több. Van az a kis fóbiám a beszédektől. Szerencsére, aki úgy döntött, beszélni fog az sem nyújtotta hosszúra. Az biztos Viktort nem kedvelik! Amikor az egyik fellépő azt énekelte, hogy „gyere vissza Feri, segíteni kell” azért kicsit megrémültem, de amikor meghallottam, hogy mások is szívesebben asszociálnának Vágási Ferire, akkor azért megnyugodtam. Vagyis inkább röhögtem. Miért ne röhögnék? Valahogy senki sem vicsorgott, pedig nagyon, de nagyon sokan voltunk és a tét sem kicsi. Így is csak a felét rakom ki annak, amit írok. Folyton azt gondolom, hogy nem üti meg a mércét az irományom. Az sem véletlen, hogy eddig is becenéven írtam alá a bejegyzéseimet és még így sem mertem, a melegebb témákhoz hozzányúlni. Elég kemény szereplők vannak ebben a szakmában az utcán és az asztalok mögött is. Eddig is eljutottak a döntéshozókig és elérték, amit akartak. Ezek után regisztráljak és várjam a 2 milliós bírságot?

 Inkább kimegyek és röhögök. Újabb rekeszizom tréning: március 15.Cimkék: sztrájk, tüntetés
19 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

13. sittes 2011-03-03 21:07:47
A börtönvilág rejtemeiröl olvahatsz itt! Lélegzett elállító sztorik..

bortonvilag.co.cc
12. ezredes 2011-02-20 19:50:55
Ha félsz, akkor nem szabad írni! Ha igazat írsz, akkor nem kell tartanod a bírságoktól. Kevesek azért a telefonszám tulajdonos fuvarközvetítő "szolgáltatók" ahhoz, hogy a bíróságokat is megvegyék dekára.
A balliberális nyálverésről: most derül ki – ugye – hogy a magyar médiaszabályozást támadó, balliberális (globális) hiénák hazájában nincsen minden rendben. Lehet bőven takarítani odahaza, a saját portájukon.

Más… visszasírjuk a régi rendszert? Lehessen írni, terjeszteni minden hazugságot, de ha a valóságot akarod látni élőben, akkor kilövik a szemed?!

Be fognak égni ezek semmiért tüntető, az eddigi korlátlan befolyást, és félreinformálást visszasíró pankrátorok, mivel néhány adminisztratív intézkedéssel kiegészítve elfogadja az EU a magyar médiatörvényt.
A vérig sértett, mindenünnen elűzött, kirekesztett, beragasztózott szájú bal-libák pedig mehetnek mérgükben és éhükben (!) – Bakács vezényletével – Tescót fosztogatni.
11. Norin2 2011-02-07 14:06:58
akkor miért nem mész a gyurcsányod után? elmondta, akinek nem tetszik, el lehet menni. verébforma
10. Norin 2011-02-03 21:55:03
Tisztelt Penta!
Ez egy blog. A hozzászólások nem a reklám helye!
Egyébként végigolvastam a bemutatkozásotokat. Semmi újat nem kínáltok az eddigiekhez képest. 23 évig voltam taxisfeleség. A volt férjem elegáns, tiszta, klímás autóval, szövetnadrágban, minden nap tiszta, vasalt ingben, nyakkendővel, kártyaleolvasóval, stb, stb úgy verte át az utasokat ahogy csak tudta. Me g persze a kollégáit is. /Na ahhoz viszont hülye volt, hogy jól keressen./Hogy gyorsan és pontosan odaértek a címre? A taxisok egymást mérik. Nem hallottad még?
Etikások? Nevetséges. Tisztelet a kivételnek. Pl:nem olvastad mit írt fent Leó?
Ennek a városnak tényleg épp egy új taxitársaságra van szüksége? És azt épp egy taxisblogban kell reklámozni?
Bocs, eltértem a tárgytól.
Nem gondolom, hogy Gyurcsánynak vissza kell térni, annak ellenére, hogy én birom a tagot.
Ez a mostani bagázs gusztustalan. De a legszomorúbb, hogy az emberek zömének az agyát átmosták. Még mindig nem látják, hogy mennyire átvernek minket. Számomra döbbenet, hogy pontosan tudták, hol van még pénz ebben a szerencsétlen országban: a nyugdíjpénztárban. Tőlem mint vállalkozótól nem sokat nyúlnak le és a taxisoktól sem, de azért lesznek akik jól pofára fognak esni.
9. Penta 2011-02-02 20:10:18
www.pentataxi.hu
8. kispesti 2011-02-01 18:23:38
konrádgyugyó már becsomagolt,lehet vele menni
7. Bucimaci 2011-02-01 09:59:18
Tényleg nem számítanak a tények? Zsigerből komcsizni, pusztán azért mert más az értékrend? sajnállak!
6. Elég volt belőlük! 2011-01-31 17:53:47
Most tüntettek?! 8 évig meg ültetek, mint sz@r a fűben?!
Tán még Aprót és Kádárt is hiányoljátok?! Legközelebb Biszkú mellett tüntettek? Fúj!
5. Bucimaci 2011-01-31 16:52:24
Szerinted jobb ez a teljes pályás letámadás? A hatalom koncentrációja, a fékek és ellensúlyok megszüntetése,a parasztvakítás? Ha választani lehet, én inkább a demokratákat választanám, az összes hibáikkal együtt!
4. kp 2011-01-31 16:34:27
Ja, a Ferivel meg jönne vissza az izzadságszagú töketlenkedés, fogalmatlan 2-t előre 3-at hátra szerencsétlenkedés... Na nem mintha a jelenlegi bagázst szerentém...

Egyik sz@r a másik fosch... Menjenek ezek mind el a p-ba, csak a pénzünket ne vigyék...
3. Bucimaci 2011-01-31 16:24:45
Egyetértek azzal, hogy Feri az a demokrata, aki sokat tehet az ország felemelkedése érdekében. Sokak számára ki fog derülni előbb vagy utóbb, hogy a hisztériakeltés
és a karaktergyilkolás nemtelen eszköz volt a jelenlegi hatalomgyakorlók számára.Akik soha nem hazudtak, most is hazudnak.
2. Reneszansz 2011-01-31 13:42:01
Feri az egyetlen, aki valóban el tudná juttatni az országot a polgári Ausztria közelébe. Őt következetesen lejáratták, mesterségesen gyűlöletet keltettek ellene, pedig neki van igaza. Ideje lenne már felismerni: ő igazi államférfi és Magyarországnak őrá van szüksége !
1. Bába Magyrországon!!! 2011-01-30 12:47:42
nagyon jó ez a Blog bejegyzés,de tényleg ennyire félsz?
Igaz röhögni könnyebb és esetleg szórakoztatóbb is, hiszen az egész ország röhög.Ki kínjában -ez a többség-ki a markában. Azt hiszem nem kell kifejtenem ki-ki.
Gyere vissza Feri segíteni kell! Nagyon igaz .......

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés