FN Blog / Taxisblog / Ufók a földön
Nyomtatás Betűméret
Ufók a földön 2010-12-17 15:55:33
A NASA odáig jutott az űrlény kutatásban, hogy arzénfaló baktériumokat fedeztek fel egy gyilkos tó vizében. Ez semmi! Én nap mint nap találkozom földönkívüliekkel.

 

90 forint! Ennyi ketyegett bele az órába mire az autóhoz ért. Hősünk felháborodott ezen. Nem volt már szomjas az igaz, de a szája az még remekül működöt.

 - Szolgáltatás fejlesztő vagyok és remekül megélek belőle. - jelentette ki. Negyed óra várakozásért és egy telefonért sokallt ennyit. Próbáltam neki elmagyarázni, de nem hiszem, hogy egy szavamat is felfogta volna. Ekkor kezdtem gyanakodni, hogy bizony, nem a föld az ő lakhelye. Felületes szemlélő átlagos fiatal srácnak nézhette volna. Szokványos öltözet, sima pofa, 25 körülire becsült életkor. Arcán, a dacos, na majd én megmondom a tutit grimasszal. Az ő galaxisában a vevő az isten és mindent meg kell tenni a kényeztetéséért. Ezzel nem is vitatkoztam. Azon nem értetünk egyet, hogy ezért fizetni is kell. Ingyen állunk ki, ingyen várakozunk mindaddig, amíg az utassal nem sikerült felvenni a kapcsolatot telefonon, vagy személyesen, ingyen hívja fel a cég, ha nem sikerül odatalálnia az autóhoz, de az óra bizony elindul ilyenkor. Benne volt még egy beszélgetésben és fázott is. Nehezményezte, hogy nem mentem közelebb hozzá, hogy ezzel is megkíméljem a tél viszontagságaitól. (Vajon az ő bolygóján is van tél? Hordanak az évszaknak megfelelő hő védő, szigetelő ruházatot?) A ház kapujában álltam ahova rendelt. Gondolom azt hitte én is bírom olyan szinten a gondolatátvitel ősi rutinját, mint ő, és képes vagyok ráérezni arra, hogy a közeli szórakozóhelyről fog érkezni.

- Gesztusok. Ez a titka a jó szolgáltatásnak! - okított népe szokásaira. - Ha felhívnak, elvárom, hogy ingyen várják meg, amíg odaérek. Két percet még ki lehet bírni. Nem?

Gondoltam megosztom vele a földi rendszerek működését, hátha elromlott az intergalaktikus rakétája és hosszabb időt kénytelen eltölteni ezen a civilizálatlan bolygón. Tudatosítottam benne, hogy mi még képtelenek vagyunk a gondolatátvitelre. Sem az utas helyéről sem érkezésének időpontjáról nincs tudomásunk mindaddig, amíg az esemény be nem következik. Az óraindítás szabályait azért találták ki így, mert kellett egy egyértelmű pont, amiről taxis, utas egyaránt tudja, innentől fizetni kell a szolgáltatásért. Láttam rajta, hogy nem is érti, miről beszélek. Talán el kéne járnom idegen nyelvtanfolyamra. Szerintem ezek csettegésekkel is tudnak kommunikálni.

Nem túl racionális lények lehetnek, ez a példány is inkább érzelmi alapon reagált kikezdhetetlen okfejtésemre. Szarvai egyre jobban kezdték feszíteni vadi-új Edgár öltönyét. Minden magyarázat ellenére megkárosítva érezte magát, gondolta előhúzza az adut.

- Be foglak perelni! Rád uszítok két ügyvédet, majd azok elintéznek.

Mindig tudtam, hogy az ügyvédekkel sincs minden rendben, de azt nem is sejtettem, hogy ők a földönkívüliek nehéztüzérsége.

Remekül szórakoztunk az úton (legalábbis én) , a fuvar végén a kezébe nyomtam a nyugtát, hogy az ork ügyvédek minden szükséges adatot megtaláljanak rajta, majd továbbálltam. Nem ez volt az utolsó találkozásunk. Máshol más alakban azelőtt is és azóta is szállítottam már a népét, hiszen köztünk élnek.


 


Cimkék: utaspanasz
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

12. Róka 2011-01-17 06:45:16
Az ilyen alakokat BAR-listára kellene rakni, mint ahogy a bankok is megjelölik a kellemetlen ügyfeleket. Valószínű, lenne ilyen lista a taxiban is, ha a fuvarszervező irodák nem keresték volna agyonra magukat a taxisokon (havonta ~ 350 milliót kaszálnak csak a fővárosban), és ők is taxiznának, mint régen. Mostanában azonban a taxist megtámadó utasnak is újabb kocsit küldenek néhány óra múlva, ez a trendi.
Valszeg ez a jól élő szolgáltatásszervező találta ki, hogy miután kiérkezik a mosogatógép-szerelő (egész nap kell várni) azt mondja: motorcserés, nem javítható, de a kiállás 8 ezer - oszt szeva wazze!
11. katica 2011-01-04 18:04:46
Itt vagyok édeseim!
Szívből szerettek vagy dugni akartok? Mán megint???
10. Papi 2010-12-29 19:51:56
Minden normálatlannak BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!!!!!
Bírom a blogot. Csak néha hiányoznak az idétlen hozzászólók.
Pláne katica!!!
9. Norin 2010-12-25 05:48:41
Lehet! De legalább tudunk normálisan írni. :)
8. balintjanosne marika 2010-12-19 18:21:12
nemvagytok normalisak!
7. Norin 2010-12-18 23:07:25
Ismerek egy lakatlan szigetet és csak vizet adnék nekik, hogy egymást egyék. :)
6. Leó 2010-12-18 16:40:37
Miklós!

Ne haragudj ha, megsértettelek. Ez csak vicc, ne vedd túl komolyan! Az apucis szöveg tényleg jobb lett volna, de a lényeknek nincs humoruk.

Norin!

A tied sem rossz. Nem kellene összehoznunk a családot?
5. jeti 2010-12-18 13:17:41
Norin,aranyos bébi lehetett! :)
4. Rookie 2010-12-18 10:21:09
:))) király cikk!
3. Norin 2010-12-18 05:42:13
Én vevő és gyermeke formájában találkoztam 2 napja fajuk jeles képviselőivel.
Kreatív-kézimunkabolt, 36m2, túlzsúfolt.
Betolta anyuka a babakocsit, gondosan beállította az bejárati ajtó elé elzárva ezzel mások elől e bejutást és kivette a kb 1 1/2 éves kisfiút, akinek a 4 végtagján kívül legalább 20 csápja volt.
Nem a gyerek a hülye, arra programozták, hogy utánozzon. Jelen esetben anyukát, aki kotort, nyúlkált, matatott, fogdosott, fogalma sem volt mit akar. A kis ufó megszerzett egy 50 cm-es fém rudat műanyag díszekkel, azzal tartott sakkban minket, véres küzdelem árán sikerült visszaszereznünk tőle. Ezzel egyidőben átrendezte a cserép és porcelánárut, majd több csomag apró gyöngyöt. Ezek közül csak egyet tudott kiharapni, sikerült kikotorni a szájában levőket. A drága osztott hímzőkből olyan 60 db-ot szedett le, csak néhányat tett tönkre. Stb...
Közben többen próbálkoztak a bejutással, de gyorsan felmérték a helyzetet és menekülőre fogták.
Kifelé menet, bár már újra a babakocsiban őrjöngött, még levert egy nagy dobozt tele apró kütyükkel.
Kb 2 óra alatt rendet tettünk.
2. Noti 2010-12-17 20:17:12
a Parlament tele van Földönkívüliekkel... :)
1. Miklós 2010-12-17 16:35:41
"ügyvédek a földönkívüliek nehéztüzérsége"... mindezt azért, mert egy "nem szomjas" alak perrel fenyegetőzött. Ilyen erővel a "hívom a feketeöves karatés apukámat" örökzöld szövegét is előadhatta volna az utas, akkor az apukák lennének a tüzérség. Nem mondom, tényleg létezik "ork", alja ügyvéd aki minden ügyet elvállal, de ugyanúgy létezik alja szolgáltatásszervező, postás, sőt még taxis is. Nem az alja alapján kell megítélni egy egész szakmát, ezt már a tisztelt író is kifejtette, de úgy látszik csak mások számára tartja követendőnek, magának nem.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés