FN Blog / Taxisblog / Eszméletlenül kerek feneke volt…
Nyomtatás Betűméret
Eszméletlenül kerek feneke volt… 2010-11-16 01:59:54
…és ahogy mozgott, az sem hétköznapi. Egy egész táncelőadás a taxiban.

 

És befért! Nem gondoltam volna, amikor megláttam. Fa dézsa, olajoshordó, egyméteres óriás wokk, kétméteres fémrúd és még néhány furcsa tárgy, na meg maga a táncosnő Kántor Kata. Nem volt könnyű, de bepasszíroztuk. Bár sejtettem, hogy ezek hangszerek, nehéz volt elképzelni, hogy milyen zenét lehet ezekből kicsiholni. Kellemes út volt. Magyarázatot és meghívást kaptam. Nem lehetett kihagyni.Nem akartam senkit magammal vinni, egyszerűen csak elmentem. Kicsit idegenkedtem. Semmit nem tudtam a kortárs táncról, ha nem szaladok bele, ebbe a fuvarba, soha nem jutott volna eszembe, hogy kihagytam valamit. Aggódtam, hogy egy kukkot sem fogok érteni abból, amit látok majd, de azzal vigasztaltam magam, hogy egy nő táncát nézni, nem lehet rossz. Alaptalan volt a félelmem, bár az is segített, hogy nem görcsöltem azon, hogy nagyon érteni akarjam. Engedtem, hogy magával ragadjon a hangulat és ez nem is volt nehéz, mert vitt is rendesen. Zseniális volt, hogy nyugodtan bámulhattam és nem, hogy nem voltam paraszt, hanem ez volt a természetes. Az előadás végére minden porcikáját névről ismertem. Nem az a lány volt, akit a taxiban megismertem. Valamiféle extázis uralkodott rajta, amiből csak a taps ébresztette fel. Már tartott a szeánsz, amikor beengedtek minket. Percek alatt leültünk és belecsaptak. Négy srác feketében (gondolom ők a Bélaműhely) és Ő. Játszottak a hangokkal, fényekkel, krétával és a mozgással, miközben ki tudja hol jártam gondolatban. Néha egy-egy erősebb hang visszahozott a földre, hogy csodáljam ez ember feletti mozdulatokat. Aztán vége lett, de én éhes maradtam. Úgy elrepült az egész és én még akartam nézni. Kitódultunk a büfébe, fogyott a bor és néhány ember szeme gyanúsan vörös volt. Azt hiszem a tudatmódosítók fokozhatják az élményt.

 Tíz évvel ezelőtt bolondnak tartottam volna őket, most meg napokig a hatása alatt voltam. Szerencse, hogy egyedül mentem. Nincs az a nő, aki ne rendezne féltékenységi drámát, ha a pasija napokig egy másik nő hatása alá kerül. Így csak magamban örömködtem és persze az utasaimnak meséltem nagy lelkesen. Utána néztem a neten mit is írnak róla, találtam is néhány oldalt.

 Sajnálom, hogy nem lehet még egy ilyen első alkalom. Mostantól Ők lesznek a mérce, mert, hogy fogok még ilyenekre járni, az biztos.


Cimkék: Origo, Bélaműhely, Kántor Kata
32 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Leó 2010-11-24 06:48:08
Tisztelt Vágó úr!

Köszönöm!
2. Vágó István 2010-11-24 00:02:03
Köszöntöm a tisztelt hölgyeket és a tisztelt urakat!
Imént látom először ezt a remek blogot,mert ez egy remek blog! Az élet kifürkészhetetlen szinonimájával.Bizony!
Kedves Leó!Csak így tovább fiam!
Kellemes időtőltés az Ön blogja.
Gratulálni szeretnék a találékonyságáért meg hogy egyáltalán úgy önmagában,azért amiért megszerkesztette és ezzel másoknak örömet okozva haszon nélkűl létrehozta-e kedves folyamatosan bővülő,hasznos információkkal és hírekkel teli blogot!
Én folyamatosan fogom olvasni az Ön blogkát!
Köszönöm!
1. Ildike 2010-11-17 11:00:32
gyönyörű .......drogosan...

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés