FN Blog / Taxisblog / Láncreakció
Nyomtatás Betűméret
Láncreakció 2010-09-19 06:08:17
Hullnak a levelek, hűl az idő, elkezdődött az iskola, tüntetnek a taxisok, megkezdődtek a kirúgások. Hétfőn a Tele 5 székházához megyünk.

 

Nem normális az a cégvezető, aki úgy gondolja, hogy ebben a felfokozott hangulatban kell árat csökkenteni. Bizonyára történnek olyan dolgok a háttérben, amiből azt gondolja, nincs más megoldás, mégis azt hiszem, ez aztán az öngyilkos húzás. Múlt hétfőn már volt egy tüntetés, amivel elérték, hogy az ármérséklés el lett halasztva a taxi 4-nél. Napok óta kalózfelvételeket játszanak be az urh csatornánkra, amiben felkérnek mindenkit a részvételre. Az a pletyka járja, hogy Pásztor Györgyöt, már az előző áremelési kísérleténél is jobb belátásra bírták egy kis fenyegetéssel (bár akkor, valami lesötétített autó, meg elhalálozás szerepelt a terítéken, ha igaz). Ezek után, nem tudom mit fog szólni, ha hétfőn megjelenik nála 4-500 taxis. Gondolom, majd ő is kirugdossa a hangadókat, mint az öccse, a múlt hétfői Taxi 4-es balhé után. Valljuk be, azért nem csinálják rosszul. Talán egy tucatnyi ember sápolja a taxisok 90%-át és azok fizetnek, mint a katonatiszt. Egyre dühösebbek amióta úgy döntöttek a cégvezetők, hogy a piac szűkülését csakis a taxisok fogják megérezni, ők bizony nem. Mi is dühösek vagyunk, ők is dühösek hát megyünk demonstrálni. Persze, sokan be vannak rezelve nálunk, elvégre nyerni most éppen csak a tele5-ösök tudnak, de elveszteni mindenki el tudja a szerződését. Férfias érzések rohamoznak ilyenkor, és eszünkbe jut a régi nagy összetartás, meg, a „ha majd nekünk kell támogatás, akkor remélem ők is jönnek majd” szólam is elhangzik néhányszor. Páran azért ott leszünk. De, szép is lenne egy héten belül két csökkentési kísérletet is meghiúsítani. Erre még rájön az is, hogy a hét közepén tárgyalni is lehetett, annak, aki akart, a semmiről, vagyis tárgyaló bizottságokat szerveztek. Hangfelvétel is készült az összejövetelről, de azt csak a bennfentesek halhatják. Bizonyára elhangzott egy két durva fenyegetés, vagy ilyesmi, minden esetre, kóddal védik a hallotaxin a letöltést. Na így tárgyalnak az egyszeri taxisok. Valószínű másból nem is értenek a pupák uraink, de azért meghallgatnám. Egyet azért hiányolok. A régi vesszőparipám ez. Senki nem beszél arról, hogy becsületesen akar dolgozni. Legyen magasabb a tarifa és, ha akarunk, még csalni is tudjunk. Remek!
Cimkék: taxis tüntetés
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. csogu 2010-09-22 11:54:38
Szia!
Nem vagyok tagja a TE-nek...sőt, szerintem már TE sincs.

Versenyképesség...szóval tudod nekem erről az egészről merőben más a véleményem...a szolgáltatás számomra nem ott kezdődik, hogy a taxisra nyakkendőt kényszerítenek:-)

Kontroll, mint írtad, az a bajod, hogy a taxisok nem nagyon akarják.
Nem azzal kell kezdeni, nekem is ez a meglátásom.
Hiszen ha valakit arra kényszerítek 10-20...30 éven keresztül, hogy a tíz körmével kaparja össze magának és családjának a megélhetésre valót, akkor attól ne azt várjam el először, hogy "tiszta" legyen a keze...ha érted a mondandóm lényegét:-)
5. Leó 2010-09-22 02:18:31
Szevasz csogu!

Látom jobban tájékozott vagy, mint én. Azért érdekelne, hogy ki csinálta azt a rendezési tervet? Bár, jól hangzik amit mondasz, azt meg kell hagyni. Ha, megengedsz egy kis szőrszálhasogatást, a taxisok nem nagyon beszélnek a kontrollról, csak azok akik tényleg a problémára koncentrálnak. Nem tudom Te mennyire vagy benne a TE-ben, de amikor megláttam hogy lehet jelentkezni, felajánlottam nekik a segítségem, azt kérdeztem csak, hogy feltétel-e a tagsághoz a tisztességes munkavégzés. Az volt a válasz, hogy nem akarják magukra vállalni az ellenőrzés feladatát. Tudom, hogy mindenkinek vannak olyan barátai, akik tolják rendesen az órát, még meg is tudom érteni a motivációjukat, de ők teszik tönkre ezt a szakmát, talán jobban mint a kapzsi cégvezetők.

Apropó! Láttam nálatok egy meghívót arra a konferenciára, ahol a versenyképesség javítása volt a téma. Nem tudod mi volt ott?
4. ORRÚ 2010-09-22 01:17:53
Hölgyeim és Uraim!
Lédiz end Dzsentlümen!

Lenne egy két bejelenteni valóm!
Csak most nem jut eszembe:(
3. csogu 2010-09-20 08:35:50
"Egyet azért hiányolok. A régi vesszőparipám ez. Senki nem beszél arról, hogy becsületesen akar dolgozni. Legyen magasabb a tarifa és, ha akarunk, még csalni is tudjunk. Remek!"

Leó, szeretnélek megnyugtatni. Maximum kissé hiányosak az információid, de nyugi, a rendezési terv egyik része, egy ütős kontroll felállítása.

Tarifa
Létszám
Kontroll

A 3-as rendezési terv és még egy csomó olyan dolog, ami miatt sok taxis fog elhullani, de akik megmaradnak, azok egy civilizáltabb formában fognak tudni dolgozni...na mármint ha ez az egész létrejön.
Esély van rá...már az is valami:-))
2. Leó 2010-09-20 01:36:21
Végül is elmarad a buli!
Megegyeztek. Végül nem erősödik egy ilyen akcióval a társaságok közti összetartás. Kár!

Ja, kabaré az a riport. A balhézó taxisok. Micsoda balhé, hogy szeretnénk nyereségesek lenni.
1. Norin 2010-09-19 16:50:25
Múlt héten is elhangzott, hogy az általatok befizetett horrorisztikusan magas tagdíjakat csökkentsék. Érezzék Pásztorék is mind a tucatnyian, hogy válság van.
Megnéztem a Halló taxi blogon a TV2 Aktív műsorában a riportot. Számomra kritikán aluli és hiteltelen volt a műsorvezető hozzáállása, mondandója, előadásmódja. Mindha egy paródiát kommentált volna. Jobban meg kellene gondolni, hogy ki készíthet riportot Veletek, mert nem mindegy, hogy a nagyközönség felé ez az egész hogyan jut el.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés