FN Blog / Taxisblog / Borban oldott kultúra
Nyomtatás Betűméret
Borban oldott kultúra 2010-09-14 05:49:31
A bor kultúra, hagyomány, szertartás, állandó téma műveltebb körökben, remek ajándék szívességek esetén és egyre nagyobb divat. Annyira a kultúra része, hogy el is felejtkezünk arról, hogy valójában ez is, csak egy alkohol tartalmú ital.

 

Most zajlott A Borfesztivál. Nem győztük hordani a budai értelmiséget a múlt héten a rendezvényre. Szépen kiöltöztek, tiszteletjegyet szereztek, összetrombitálták az ismerősöket és iránya a Vár. Odafelé még nincs is baj velük, na de vissza, amikor hazafelé tartanak, valahogy lehullik róluk a kulturáltság és elitség máza és átlagos büdös leheletű részegekké változnak. És még a kiskocsmákat hívják becsület süllyesztőnek. Na ja, ezek az emberek persze nem bazdmegolnak, inkább a nagy kapcsolati hálójukkal, vagy nyaralásaikkal hencegnek, de attól még ugyanúgy az agyamra mennek. Ilyenkor eszembe jutnak azok a kioktató hangvételű hozzászólások a szigetről írt bejegyzésem után, amikben bőszen szidták a lealjasuló aljanépet a felháborodott nyárspolgárok. De mértéktartóak és kifinomultak vagytok. Már tavaly is pórul jártam, amikor az erősen kapatos zenészfeleség kismama, egyik karján egy év körüli gyerekével (mit keres egy ilyen kisgyerek éjjel egy borfesztiválon), másik karján fél üveg borokkal teli hátizsákkal ült be hozzám, majd utazása során, az egyik palack tartalmát az ülésemre ürítette, de ez semmi volt az mostani élményemhez képest. Láttam én már karón varjút, de nem ekkorát. Azon gondolkodtam, hogy egy ilyen élményt meg szabad-e írni egyáltalán, de ha már az utazóközönségnek nincsenek gátlásai, nekem miért lenne. Az inzultus ténye a befingás, méghozzá a leplezhetetlen befingás. Ilyen kis térben rendszeres a küzdelem a mindenféle szagokkal. Izzadság, szájszag, parfüm miden, ami belefér, na de, ez már sok. Az erőssége a mustárgázhoz hasonlított és olyan gyorsan is ölt. Nem tudtam leplezni az undoromat és a túlélést is csak az elektromos ablaknak köszönhetem. Ezek után persze megszakadt a kommunikáció, pedig fingóviszonyba kerülés után nyugodtan érinthettünk volna érzékenyebb, intim témákat. Arra gondoltam, milyen emelkedett beszélgetést folytathatott valamelyik borász standjánál színekről, zamatokról, reduktív eljárásról, terroirról, most bezzeg hallgat. Látom magam előtt, ahogy lögyböli a bort a jól megtanult mozdulatokkal, fény felé tartja, az orrát jól mélyre dugva nagyot szippant, majd belekortyol. Élvezi, hogy kulturáltan szórakozik, sok standot végigjár, sokszor ismétli a szertartást és persze mindig lenyeli. Pár pohár után már, teljesen mindegy mit is öntenek neki, a kisujját már órák óta eltartja a többitől, járása bizonytalanná válik, farpofái összeszorulnak, sajnos nem elég sokáig.

 

Az úriember olyan vadállat, amelyik valameddig tud várni. (graffiti)


Cimkék: borfesztivál és hatásai
8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. ORRÚ 2010-09-16 04:57:40

Most megkérdezem magamtól, hogy mi az élet értelme. Átértékelem magamat és a többieket is (sic!)
Elvonulok egy csöndes tájra és nézem az eget és csak egy dolog jár a fejemben: A MAGÁNY
Szeretek egy lányt,de ő természetresen nem szeret engem pedig én szeretem őt,de ő nem engemet.
De ha ő szeretne engem akkor meg én nem szeretném őtet.
Ördögi kör melyből szabadulni nem tudunk,de nem is akarunk.
Megkérdem én!
Te élet,te élet!
Miért vagy oly szenvtelen?
Mond! Miért?
És bús sellő zuhog át mely megpucolá a lelkemet,elalszom bár lelkém nem teljesen gyugodé!
Látszólagos látszat egy ördögi kör.
Jaj-jaj!
Hallatszik hangosan békét nem tűrően.
Kovács néni rosszul van! Segítség!
Én hát fölkelé a félálomból odamegyék segíteni egy olyan hölgynek akit nem is ismerek mert lelkem azt mondja!
"jaj-juj"
És én ezt nem bírnám.
Tehát segítek neki ha tudok.
De nem tudtam......................
3. Ha 2010-09-14 20:46:15
Hát, sajna nem lep meg! Undorító, de jellemző..
2. Melisande 2010-09-14 11:48:54
:DDD
1. Fifi 2010-09-14 08:06:22
Tudod, Leó, a sok diploma és magas pozíció még nem jelent intelligenciát is. Te ezt eddig még nem tudtad? Kis naív!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés