FN Blog / Taxisblog / A Forma 1 általi elhiénulás
Nyomtatás Betűméret
A Forma 1 általi elhiénulás 2010-08-04 04:12:21
Ez egy rendkívül veszélyes betegség! Hasonló tünetekkel jár, mint a Szilveszteri elhiénulás, csak ez jobbára nyáron fertőz.

A lappangási időszakot tünetmentesség jellemzi, de a kórt már ebben az időszakban is fel tudja fedezni egy jó szakorvos. A naptár fokozott nézegetése és a kütyüvásárlási ingerek felerősödése valamint, night club szórólapok mániákus gyűjtögetése, árulkodó jelek lehetnek az avatott szemek számára. A vírus, genetikai kódjának köszönhetően, a szabadedzések előtti napokban aktivizálódik. A beteg ekkor rendkívül erős késztetést érez a céges matricák eltávolítására és a turisták által


látogatott helyeken való megállásra. Érdekes módon, néhány érzékszervük ilyenkor felerősödik. A látásuk élesedik, már messziről kiszúrják a szurkolói mezeket és furcsa hívogató hangokat hallatnak. Hallásuk érzékennyé válik az idegen nyelvű szavakra. A beteget erős kedélyváltozások gyötrik. Az „are you free?” szavak hallatán boldogság önti el, míg a „szabad a kocsi?” szavak erős dührohamot válthatnak ki belőlük. A betegség aktív időszakát az agresszivitás felerősödése jellemzi. A nem fertőzött fajtársait és a számlát sokalló utasokat, még ha egyébként gyávák is, erősen támadják. Kezük remegni kezd, különösen a mikrokapcsolók és távirányítók közelében, de ez eddig érthetetlen módon nyugtatóan hat rájuk. Sajnos a betegség pszichés változásokat is előidéz. Az értékrend felborulása, matematikai képességek elvesztése gyakran előforduló tünet az áldozatok körében. Az irreálisan magas összegek beszedése drogként hat a szervezetükre, mely hamar erős függőséghez vezet. Euforikus hangulatba kerülnek, sokat beszélnek, dicsekszenek és sajnálatos módon, a realitásérzék elvesztése miatt, helyesnek is tartják viselkedésüket. A függőség kialakulása erősen befolyásolja a gyógyulási esélyeket. Erősebb szervezetűeknél a futam után javulás állhat be, a matricák még vissza is kerülhetnek az autókra, bár sokszor tapasztalható visszaesés, Szigetfesztivál és augusztus 20. idején. Bár sokat segíthet a felépülésben, ha jelen van a szervezetben a lelkiismeret furdalás által termelt enzim, de sajnos orvosi beavatkozás nélkül, a gyógyulás szinte reménytelen. Itt szeretném kiemelni, a társadalom és a környezet felelősségének kérdését, melyek segítsége nélkül a beteg szinte halálra van ítélve. A egyre egészségtelenebb tarifák alkalmazása, még a leg erősebb szervezetűeket is előbb-utóbb maga alá gyűri és az ilyen egyén sokkal könnyebben esik áldozatul a kórnak.

Kezelés: Az elhiénulásban szenvedőknek rendszeres felügyeletre van szükségük. Nagyon fontos a lelki segítségnyújtás. Meg kell érteni velük, hogy bár az egészségtelen tarifák alkalmazása rombolja ellenálló képességüket, a gyógyuláshoz, a tisztességes munkavégzésen át vezet az út. A tisztességes szervezet, ha gyenge is, rendelkezik egy extra tulajdonsággal az érdekérvényesítési képességgel, ami eme betegség gyógyszerének nevezhető. Sajnos az elhiénulás a maláriához hasonlóan, a páciens életének hátraevő részében a szervezetben marad és kedvezőtlen körülmények között hamar kiújul. Ebben az esetben nem marad más fegyver a kórra szemben az orvostudomány kezében, csak az amputáció. Azonnal le kell választani a szakmát az ilyen betegről, hiszen egy pótszakmával talán még egészséges életet élhet, bár a pszichés deformációk miatt ez erősen kétséges.

 


Cimkék: taxisbetegség
27 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

35. te 2010-08-28 15:54:48
Neharagudj Petra itt a P Lacinak igaza volt,ezert nemkel megsértődni.Mivan
a többi blog iróval? Kihaltak összetörték netalán a kocsijukat vagy betegek mert mar a rendes ember szabin is volt.
34. Petra 2010-08-27 08:09:39
Leóó:) magát hülyézze le ..ne engem:)
33. Petra 2010-08-27 08:09:04
Nem azt nem mondták h okos vagyok. mert azvagyok azokat nem mondták amiket Leó törölt-.-" h hülye vagyok.. mert eszükbe nem jutott volna. te marslakó.-.-"
32. Leó 2010-08-27 02:27:56
Petrovác Laci

Sajnálom, de csúnyán beégtél és ezen az sem segít, hogy lehülyézel másokat.
31. Petrovác Laci 2010-08-26 23:01:50
Hát Petra barátom!
Legalább nem hazudsz!
Bevallod nyíltan, hogy hülye vagy:O
30. te 2010-08-26 21:42:43
Petruska . rolad nemis feltételeztem mást. üdv.
29. Petra 2010-08-25 22:35:09
Nem mondták.. mert eszükbe nem jutott volna..
28. Úr 2010-08-25 22:07:39
NADE GYEREKEK?? MIEZ??? PETRA NELEGYÉL ENNYIRE NORBIT.
27. Petrovác laci 2010-08-25 00:39:46
Laco mondták már neked, hogy nagyon okos vagy?
Meg azt, hogy tanult vagy?
Vagy esetleg, hogy művelt vagy?
Vagy netán, hogy kultúrált vagy?
Esetleg, hogy jól nevelt vagy?
Vagy azt, hogy értelmes vagy?
Vagy esetleg valami olyasmit, hogy szép vagy?
26. Úr 2010-08-24 21:29:03
SAJNOS SOK TAXIS BETEG ,TISZTELET AKKI CSALÁDOS ES A CSALÁDJÁERT DOLGOZIK.NAGYTÖBSÉGÜK FŐLEG AZ EJSZAKÁBAN "DOLLGOZIK ILLETVE LOBIZIK.ISMEREK OLYANOKAT AKKI SORON LEVŐ SZEPLÁNYOKAT FUVAROZ.LAKASOKRA FUVAROZZA BARÁTAIT EZEKHEZ A LÁNYOKHOZ.ESMÉG SOROLHATNÁM ÉJSZAKÁBA "DOLGOZOK NAPPAL A NŐVÉRÉNÉL ALSZIK.NINCS ITT ENNEL A TAXI TÁRSASÁGNÁL ELLENŐRZÉS??EGY ROMA NŐ ADJA NEKI A LAKÁSÁT GONDOLOM RISZTELNEK AZ ANYAGIAKON.CITY TAXI A TS_ÁG.EZ A TAXIS EVENKÉNT NEMADJA MEG A JOBBKEZSZABÁLYT IGY MINDIG ÖSSZETÖRI A KOCSIJÁT.ITT VALAMI EÜ:PROBLÉMA IS LEHET NÁLA.
25. t 2010-08-24 20:41:55
xD.huumm,...gztfn7kodrrrmk.--
24. Petra 2010-08-23 20:30:47
az XD-vel mi a baj?:O
23. Laco 2010-08-20 22:48:19
Leonak. onnan,hogy ismerem őket es tudom mikkor irták. 100%,hogy city taxisok.
22. Leó 2010-08-20 03:03:24
Laco

Még nem látszik túlságosan, de már nem lehet csúnyán beszélni nálam. Jó ideig úgy gondoltam, hogy bármit lehet, hiszen rendszeresen használunk élő kommunikáció közben is trágár szavakat, itt miért ne lehetne. Nem akartam moderálni semmit. Nem jött be!
Azt, hogy te honnan veszed, hogy csak az a két cég taxisai neveletlenek azt nem tudom, de ez egy blődség (vagy böszmeség, ahogy jobban tetszik).
21. Laco 2010-08-19 22:11:59
Leo neharagudj, de hogyan engedheted meg ezekben a blogokban,hogy ilyen trága kifejezéseket használjanak.Ráadásul a kedves olvasó is tudja,hogy ezek taxisok.Főleg rádió es city taxisok.Véleményt es kritikát lehet nem káromkodva kifejezni. Valószinüleg ezeket az embereket nem a szülei neveltek mint pl 132-es taxist.Neharagudj de ezek alja népségek kritikátlanok.Neveletlenek.
    1 2 3    Következő 15 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés