FN Blog / Taxisblog / Droidok a vérszívók ellen
Nyomtatás Betűméret
Droidok a vérszívók ellen 2010-04-06 22:03:55
Ne ijedjen meg senki, nem adtam sci-fi írásra a fejem, hanem, egy taxis pályafutásának két lehetséges irányát mutatom be.

 

 

A taxis szleng elég képies ebben az esetben. A droidok azok, akik nem rendelkeznek saját taxival, ezért azt választják, hogy a vérszívóktól, fix napidíjért járművet és céges háttért bérelnek. A taxizást érdemes droidként kezdeni. Papíron ez alkalmazotti viszony, nem igényel befektetést, ha nem tetszik, könnyű kiszállni. Persze a droidok, ha van egy kis sütnivalójuk, hamar rájönnek, hogy érdemes inkább, az általuk megtermelt hasznot inkább megtartani és önállósodnak. Normális esetben, ezután, már nem szorulnak droid autó bérlésére inkább maguk is plusz autókat vásárolnak és vérszívókká válnak. Aki újra droid lesz, az vagy balesetben veszíti el autóját, vagy az önpusztító életmódja sodorja a lejtőre. Nem kezdem el elemezni, a vérszívók számának növekedésének hatásait, elég, ha a régi mondásra gondolunk, a szekérhúzó négylábúak által az aszfalton felejtett labdácskák és az azokat fogyasztó aprócska énekesmadarak viszonyáról.

 

Amivel nekem van kedvem foglalkozni, az, az ostoba gyűlölet, ami a két kaszt között feszül. A taxisoknak nem erőségük az alá-fölérendeltségi viszonyok tapintatos kezelése. A vérszívók hajlamosak a nagyképűsködésre, bár a droidokat általános lenézés övezi egyéb taxisok körében is. A droidok persze, a vérszívókat okolják az életük gyötrelmes voltáért és ezt általában az autón vezetik le. A fizetés a kritikus pont, hetente egyszer szemtől szembe találkozik droid és vérszívó. Egyik félnek sem könnyű csata ez. Gyengekezű vérszívóknál könnyen elúsznak a droidok, vagyis tartozásokat halmoznak fel, amit általában aztán nem is egyenlítenek ki. A furcsaság az, hogy a droidok, mivel lecsúszásukban, sokszor szerepet játszik a játékgépezés, pókerozás és a gyakori együttlétek hasonszőrű társaikkal munka helyett, népszerű figurák, ezzel szemben, a vérszívók ezeket a társasági érintkezéseket munkával helyettesítik, eminens diákoknak kijáró bánásmódot kiérdemelve. Könnyű elképzelni, milyen helyzetet szül, ha egy pökhendi figura párezer forintot sem képes pontosan fizetni annak, aki milliós értékű autót bocsájt a rendelkezésére sőt, hajlamosak az én fizetek, én diktálok elvet képviselni. Több kiadott autó, több összeütközés. Rutinosabb vérszívók nőket alkalmaznak a pénzek beszedésére. Megfelelő számú emberrel és egy jó feleséggel, a vérszívók hamar herékké változnak. Ezek a herék, már semmiben sem különböznek, az általatok is jól ismert heréktől, fölösleges bemutatnom őket. Hereország polgárai, ha megunják léhűtő életüket, a söröző kerthelyiségét, irodára cserélik, taxi társaságot alapítanak, majd tovább hűtik a lét. Szép kilátások, májzsugor vagy, gyomorfekély.Cimkék: taxivezetők munkáltatók
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. Kutula Gyula 2010-05-18 19:28:36
Sziasztok! Én is egykor taxisofőr voltam. Elmesélek egy történetet amikor egy cigányt elfuvaroztam aki aztán nem fizetett!
Ott állok a taxidroston a Ferenc körúton éppen eszem a reggelim tehát a szokásos hétköznapok napjait élem erre beszáll egy vendég, hogy vigyem el a Hős utcába (ugye nem kell mondanom,hogy milyen kibaszott egy környék!) egyébként a 10.kerületben van. De mindegy elvittem aztán mondtam neki, hogy 2500ft, erre elkezdett matatni a kabátjába és kitalálta, hogy otthon hagyta a pénztárcáját (gondoltam magamban olcsó duma baszd meg!)Rászoltam, hogy ne szórakozzon velem erre ő nekem jött, hogy kussoljak mert félholtra veret a haverjaival! De ekkor még bent voltunk a kocsiban ezerrel odébb hajtottam ki a Hungária útra elmentem egészen a Népstadionig és ott aztán megálltam és megkérdeztem tőle, hogy mi a kurvaanyádat akarsz te csinálni azokkal a faszszopó cigány haverjaiddal?!(elnézést a kifejezésért, de szó szerint idéztem!) Erre nem szólt egy szót se kivette a zsebéből a 2500ft-ot odaadta és úgy elpucolt mint a nyúl!
Akkor azon a napon döntöttem úgy, hogy otthagyom a taxis állásomat!
4. Popey a tengerész 2010-05-18 19:16:31
ja szerintem is norin! Igazad van!
Tökéletesen igazad van! Sőt még annál is igazadabb van!és még egy kicsit azon is túl!
3. norin 2010-04-27 10:52:35
Nem esett szó a rohadt lúzer /bocs/
droid hátországáról: feleség, gyerekek. Véres gondolataim vannak a droidokról /tisztelet a kivételnek/, tudnék mesélni miért.
2. Leó 2010-04-09 13:37:45
Sejtettem, hogy nem találtam fel csőben a lyukat, csak bosszankodom. Ezek a droidok még a saját érdekeikkel sincsenek tisztában. Hiába kapnak autót ár alatt, bármit megtehetnek, csak hozzák pontosan a pénzt. Ez nekik semmi, még fenéknyalást is elvárnak a napi pár ezer forintért.
1. angyalfi 2010-04-07 11:20:34
ha vigasztal, mindenhol ez van... én lakást adtam ki (kis önerő mellett hitelre vettem: törlesztő=bérleti díj) engem meg a bérlőim utáltak. Nem gondolom, h. okot adtam volna rá,azon túl, hogy fizetniük pontosan kellett, meg hogy 35 évvel fiatalabb voltam.
Aki looser és nem viszi semmire az legtöbbször nem képes ezt elismerni: hibáztat, ezért utál mindenkit akinek jobban mennek a dolgai.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés