FN Blog / Taxisblog / Kurva leszel, vagy egyszer használatos segédeszk...
Nyomtatás Betűméret
Kurva leszel, vagy egyszer használatos segédeszköz! 2010-04-01 23:52:01
Kriminalisztikát hallgatok. Nem főiskolán, hanem András barátomtól, aki sok mindent tanult már életében és nagyon jóízűen tud mesélni. Nemrég, arról kezdett beszélni, hogy hogyan tűnnek el, az otthonról elszökő tini lányok, maffiavezérek garázsainak alapozásában.

 

Azzal kezdte, hogy fenékre ültetett egy számmal. Azt mondta, több ezer fiatal lányt tart ma nyilván a rendőrség eltűntként, és keres a mai napig hiába. Mesélt a rendszerről is. Ha, egy lány elszökik otthonról, először barátoknál, rokonoknál próbál meghúzódni és ehhez mindenképpen közlekednie kell. Belegondoltam, hány problémás tini lány van és hány vasút és busz pályaudvar. Azt hiszem, a lányokból van több. Sokkal több. Mi van még a pályaudvarokon, világgá menő fruskákon kívül? Egy  csomó undorító alak, tele „jó szándékkal”. Nem szükséges ahhoz, lányokat dobozban szállítani, hogy el lehessen adni. Elég csak segítőkésznek mutatkozni, szállást, védelmet, munkát, pénzt, bulit, ígérni. Megmondani neki, hol kell leszállni a vonatról és kit kell keresni és már el is van adva. Nem árt ellopni vagy elvenni a lány igazolványát, pénzét, telefonját. Innentől már kényszerpályán érzi magát és mint, egy jó csomag, odatalál a címzetthez. Persze a címzett is pontosan tudja, hogy a vonat melyik kocsijában, hányadik fülkében utazik az áru és milyen a csomagolása. A szállítás után, már csak a szerencse dolga, hogy simán prostivá teszi a tulaj, vagy a főnök leli benne örömét egyszer és tünteti el utána végleg. Nem túl bíztató kilátások.

 

Persze az ilyesmit jobb személyesen hallani valakitől és nem egy blogon olvasni, de ez egy olyan sztori, ami megragad az emberben.

 

Szerda éjjel három. Egy srác kopog az ablakon. Felnézek a játékból. Négyes csomag sör van nála, nem hiszem, hogy utazni akar.

- Jó estét! A barátaimmal találkoztunk egy szőke lánnyal, nem tudja, hol van és hova akar menni. Ott fagyoskodunk vele órák óta. Meguntuk. A rendőröket mégsem akartuk kihívni. Nem segítenél neki?

- Bolond?

- Nem hiszem.

- Mennyi idős?

- Talán 16.

- Na jó, megnézem.

 

Elindulok. Egy szőke kiscsaj áll a villamosmegállóban naiv ijedt tekintettel az arcán. Egy 25 év körüli pofa fűzögeti. Nagyon nem tetszik. Ahhoz, hogy odamenjek, kerülnöm kell vagy 2 kilométert. Ritkán szoktam padlógázon közlekedni, de most kínzom a gépet. Megállok mellettük. Faggatnám a lányt mi a helyzet, de a fickó válaszol. Angolul beszél, de van egy érzésem, hogy minden szavamat érti. Már abból is erre következtetek, hogy a lány egy szavát sem érti, mikor angolul beszél. Két szóval letudom a fickót. A lány elmondja a történetet, hogy összeveszett az anyjával és feljött Fehérvárról a barátnőjéhez, de rossz helyen szállt le a vonatról, így elkerülték egymást. Természetesen, se pénz, se telefon nincs nála. Nem tudja a barátnője számát. Egy diákigazolvány van nála. Egyre több az egyezés az András meséjével. Közben a fickó folyton löki a dumát. A Népligetbe akarja vinni. Egyre jobban ellenszenves az ürge. Felajánlom a lánynak, hogy szívesen felhívom a szüleit, vagy elviszem a barátnőjéhez. Nem akarom megijeszteni, úgyis eléggé félhet. Higgadtan beszélek, pedig kezdek feszült lenni. A figura folyamatosan csalja el tőlem a lányt. Szerintem nem merne beszállni, de menni sem akar. Nem is merném tanácsolni senkinek, hogy ilyen helyzetben, beszálljon egy vadidegen autójába.

A gigoló megunja, s kezénél fogva húzza el a lányt. Ahhoz, hogy kövessem a forgalommal szembe kéne mennem. Elhúz mögöttem egy rendőrautó. Dudálok. Semmi. Rám se néznek. Egyes, padló, villogok rájuk. Nagy nehezen megállnak. Melléjük állok, pár szóban vázolom a történetet. Jó megnézzük, mondják és elindulnak előre, de nekünk hátra kéne mennünk. Engem nem érdekel, nem akarom, hogy eltűnjön a figura a lánnyal. Én átfordulok az Alkotás út közepén, a kőbabákon. Nem tudom, miért féltik annyira a rendőrautót. Vissza pár száz méter majd megint egy forduló a babákon. Két perc alatt szerzek egy perc előnyt, a Rendőrautó tolatva érkezik. Igazoltatás! A lány zavarban, a rendőrök unottak, a fickó nyugodt. Szerintem túlságosan is. Ellenőrzik, és szó nélkül elengedik. Nem csinált semmit! Lekérdezik a lány adatait. Nem jelentették az eltűnését (szép kis anya). Faggatják. Az egyik rendőr mobilt vesz elő.

- Maga elmehet. A lányt magunkkal visszük.


Cimkék: emberkereskedelem, fruskák
44 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

12. norin 2010-05-21 18:24:14
remric ne írd ugyanazt amit én baszd meg!
11. remric 2010-04-27 19:47:36
A történet vége, hogy a két rendőr elviszi a lányt a legközelebbi országút kivezető szakaszáig, ahol leendő kolléganői társaságában oldódhat, és tájékozódhat a közeljövőben megoldandó feladatok milyenségéről, elvégzéséhez szükséges technikákról.
10. norin 2010-04-27 11:03:35
A történet vége:a rend őrei haza fuvarozták! a gyereket. Határozottan elbeszélgettek az otthon lévő felnőttekkel. A lány megigérte, h nem tesz ilyet többé, az anya pedig, h jobban figyel a gyerekére. Boldogan élnek, míg meg nem halnak.
9. Leó 2010-04-25 23:43:52
Hogy eloszlassak mindenféle félreértést, közlöm azokkal, akiknek nem evidens, hogy egy apa is felelős a lányáért, hogy azért bíráltam az anyát ebben a bejegyzésben, mert csak róla volt információm. A lány arról beszélt, hogy összeveszett az anyjával. Nem vitatom az apa felelőségét ebben az esetben sem, de mivel a lány az apjáról egy szót sem mondott, én sem foglalkoztam ezzel a lehetőséggel. Lehet, hogy nem is él az apja, vagy csak a csak elváltak a szülei, az is lehet, hogy míg a lányok perlekedtek a tv-t nézte, de nem érdekel. Ne szerepelt a lány történetében. Az biztos, az anya összeveszett a lányával és hajnali négykor még nem kerestette. Kérem a továbbiakban a szőrszálak hasogatásának mellőzését, inkább fordítsunk figyelmet a bejegyzés mondanivalójára.
8. nemsissi 2010-04-24 23:28:04
már miért is csak az anyja a felelős? az apja ugyanúgy felelős.
a kommentekből árad a hímsovén gondolatmenet ostobasága.
egy gyereknek két szülője van és mindketten egyfomán felelősek a gyerekük neveléséért.
7. aqua 2010-04-12 14:03:28
Mármint Hitler anyja...
Bocsi.
6. aqua 2010-04-12 14:02:36
Valóban tipikus Leó, amit leírtál és amit elmondott a haverod. Ami nem tipikus, az az, ahogyan viselkedtél. Nagy kösz érte. Nem mentegetném az anyát, mert nem az én dolgom, de nem ismerjük a lány pontos körülményeit, úgyhogy nem kéne azonmód levenni róla keresztvizet.Nyilván Hitler, meg Soproni Ági sem tehet arról, hogy olyan gyereket szült, amilyet, ráadáusl a szűznemzés is igen ritka dolog a világon, valszeg segített valaki nekik a nemzésben. Apukáról is lelehet szedni a csótányirtót, ha már annyira ítéletet akar mondani valaki...
Még egyszer jó tudni, hogy vannak ilyen emberek is, mint te Leó.
5. hunter 2010-04-08 20:02:10
Tisztelt Leó! Fogadja őszinte nagyrabecsülésemet.
4. droth 2010-04-08 16:36:51
sorry ez egy kicsit off, de talán érdekes:
Találtam, egy olyat ahol blogolással is lehet pénzt, illetve pókertőkét szerezni, most indult el az első magyar Póker Blog Bajnokság.
Oldalt direkt nem írok, akit érdekel, az guglizzon rá!
3. csogu 2010-04-05 06:41:59
Lini, ennél sokkal nagyobb a társadalom felelőssége...ennek a fogyasztói társadalomnak.
2. lini 2010-04-03 08:38:45
Szerencsétlen sorsú családok még szerencsétlenebb sorsú nagyravágyó, kitörni akaró, butábbnál is butább gyermeke... A felelős??? AZ ANYJA!!!
1. gondos károly 2010-04-02 16:16:56
Nagyon jó és sok/!/ szempontból tragikusan pontos és jellemző.
Érdekelne a rendőr/ök/ viselkedése, ha az ő lányaikról lenne szó... Lehet, némelyikük meg is érdemelné! No, nem a lány...

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés