FN Blog / Taxisblog / Megtámadták a Kollégát!
Nyomtatás Betűméret
Megtámadták a Kollégát! 2010-03-18 19:39:36
Ma hajnalban, megtámadták az egyik kollégánkat. A támadó állítása szerint, pénzt akart szerezni, de ha jobban megnézzük az elkövetés módját és a körülményeket, valószínű, hogy taxist akart ölni.

Reggel csöng a telefon. Nem ébredtem fel rá, hosszú volt az éjszaka. Délben megint csöng, odakúszok, alig élek.
- Szevasz, mi újság?
- Aludtál?
- Ja. Mindegy, mondjad.
- Megszurkálták a Kollégát. 
- Melyiket?
- A Kollégát.
- A Lacit?
- Igen.
- Mi van vele?
- Most műtik. Az arcába is kapott, de túléli.
- Hol történt?
- A József Attila lakótelepen.
- Mi volt?
- Pénzt akart a rohadék.
- A Kollégától?
- Pont a Kollégától.
(Kollégáról tudni kell, hogy elég mély barázdákat szántott már arcára z élet. Autója, arca, öltözködése mind arról árulkodik, hogy nem lehet nagy összegre számítani a pénztárcájában.)
- Majd ugorjunk be hozzá.
- Oké. Na, majd beszélünk.
- Jóvan, csá!

Na ebből bejegyzés lesz, vagyis... Persze megírom, de halogatom. Frissen úgysem tudtam, most meg csináljak árút a barátomból. Túl közel vagyok az eseményhez. Utána nézek. Azt írják elkapták a taxisok, meg azt is hogy nem verték meg.. Nehezen tudom elhinni. Csak "megbotlott" remélem a rendőrautó felé menet.
Egy ismerős felhív, hogy hallott valamit a rádióban és hogy reméli, nem én voltam. Család aggódik, kérlelnek dolgozzak nappal, még el is gondolkodom rajta.
Körbenézek a hírportálokon, hallgatom a rádiót, semmi.  Nála nem volt Nokiás doboz, kopogtató cédula (akarom mondani ajánló szelvén), a tettest elfogták, a taxis túlélte. Nem is olyan nagy hír. Csak a barátom...


Ezeket a sorokat délután írtam. Azóta  beszéltem azzal aki volt bent nála és kinyitottam jobban a szemem. Azért lett belőle hír. Van itt viszont pár részlet, ami elgondolkodtat. Úgy tudom, hogy a tettes, miután megálltak és a Kolléga közölte a fuvardíjat, azonnal szúrt és nem is egyszer. A Kolléga kezén 20 vágás van és a fején is  jó párszor eltalálta. Egy 30 centis késsel, döfködte ahol érte. A pénzhez nem jutott hozzá. Ha megnézitek a képeket a hallotaxi.hu láthatjátok, milyen véres csata volt. Dulakodtak az autóban és azon kívül is. Mikor a taxisok elkapták a srácot, rögtön elismerte, hogy ő volt és hogy ki akarta rabolni a taxist. Szerintem hazudik. Lehet, hogy jól jött volna neki pár forint, de a brutalitásból, az azonnali szúrásból, az eredménytelenségből és az azonnali beismerésből, arra következtetek, hogy ölni akart és erre szerintem készült is már egy ideje. Nem tudom minek súlyosabb a büntetési tétele, de remélem, hogy a műanyag lakat is rárohad a cellájának az ajtajára!
  

 

 


Cimkék: taxis késelés
19 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

25. Leó 2010-06-17 15:46:50
oli!

A hozzászólásod elején rendreutasítasz valakit, majd Te is elköveted az általánosítás hibáját. Amit a halótaxin olvasol az egy ember véleménye. Persze mindenki odasiet ahol a baj van de nem csukott szemmel vezetünk. Igen hivatásosan közlekedünk és ezért rutinra is tettünk szert, de mi vigyázunk. Láthatsz száguldozó taxisokat ahogy 30-cal araszolókat is és néha balesetet is szenvedünk, de még mindig sokkal kevesebbet mint bárki más. Sokat javítana a helyzeten, ha a társaságok, nem büntetnének minden megkezdett perc késésért 1nap letiltással. Gondolj erre amikor egy találkozóról késel 5 percet és pontosnak érzed magad.
24. oli 2010-06-17 10:52:54
Taxisok Áldozata:
Hozzászólásod egyetlen ponton hibádzik, hogy "mindnek"! Próbálj nem általánosítani, mert ez egyrészt nem etikus másrészt hitelteleníti az egyébként feltételezhetően valós sérelmeidet. A késelést és a taxisok nagy részére fokozottan jellemző, mások életét veszélyeztető magatartást nem szabad összemosni! Senki nem érdemel késelést, és senki nem érdemel gázolást. Az élet szempontjából nézve (tehát eltekintve az indítékoktól) a gázolás és a késelés egy szinten van ugyan, de mégsem összemérhető hiszen az élet ritkán bünteti meg azt a bűnöst aki valóban megérdemelné. Egy ember élet elleni vétségét nem ellensúlyozza egy másik ember ugyanezen cselekedete. Nem csak taxisokat késelnek meg, akár te is lehetsz áldozat!

Leó:
A barátodat valóban sajnálom, nem lett volna szabad ilyennek megtörténni. Remélem a Kollégád a rendes taxisok kisebbségét gyarapítja, nem az ámokfutókét, és felépült. Neked viszont el kéne gondolkodnod azon, amit ebben a blogodban írsz az esetről: www.hallotaxi.hu/index.php?pg=news_8_3146 "Azt tudni kell, egy ilyen esetnél nincs kecmec, mindenki (legalábbis minden jó érzésű) kolléga megindul oda, nem nézve semmit és senkit. Ilyenkor nem számít piros lámpa, nem számít egyirányú utca, sebesség, semmi, csak az, hogy minél előbb a kollégához jussunk, itt a másodpercek életet menthetnek." Amíg ez te és a társaid le merik írni, és természetesnek veszik, e szerin közlekednek addig egyet kell értenem Taxisok Áldozatával miszerint: "A saját rongy életükön kívül mások élte ezeknek nem számít semmit!" Vajon hány baleset származhat egy ilyen mérhetetlenül felelőtlen közlekedési morálból? Ha én az utcán sétálva meglátom hogy egy barátomat bántják, jogomban áll a köztünk lévő ártatlan gyalogosokat fellökve pl. combnyaktörést okozni egy nyugdíjasnak? Gondolkozz el ezen! Nem beszélve arról hogy a taxisok többsége a vészhelyzettől függetlenül is így vezet a gyakorlatban, és ez semmilyen morális álláspontból nem védhető. Ha én autóban ülök tudom, hogy a gyalogosoknál és biciklistáknál 1000x nagyobb erőt és tömeget képviselek. A felelősség is ezzel arányos! Ha én ezzel "fellökök picit" valakit akkor az nem olyan mintha gyalog mennék. Gondolj csak arra milyen szar ha egy nagy kamion próbál leszorítani. Jelenleg a taxisok a közlekedési morál legalját képviselik, holott nekik kéne élen járniuk a szabályok betartásában hiszen ők hivatásosan űzik a vezetést. Németországgal már nem is példálóznék...
Az első életet veszélyeztető esetnél elvenném a taxisoktól és autóvezetőktől a jogosítványt és eltiltanám a gépjárművezetéstől, hiszen aki egyszer megteszi, megteszi újra. Ezután a taxisok 70-80%-a elfogyna, és a fennmaradó normálisnak bőven volna megélhetése! Mindenki jól járna még a környezet is!


Lehet hogy sokat papolok, de mondd hogy nincs igazam!

Amúgy a blogodat nem nehéz megtalálni...
23. Leó 2010-06-17 00:48:41
Ahhoz képest mennyire utálsz minket, csak végigolvastad ezt a blogot. Alig találtam meg ezt a bejegyzést pedig én írtam. Remélem neked is lekaszabolja valaki az egyik barátod és lesz valaki aki még örül is ennek. Az már csak hab lenne a tortán, ha az a valaki még a képedbe is röhögne.
22. Taixsok Áldozata 2010-06-16 23:44:27
Buzi köcsög taxisok, 3x gázoltatok már el zöld lámpánál zebrán! A saját rongy életükön kívül mások élte ezeknek nem számít semmit! Csak az lesz taxis aki semmihez sem ért! Folyjon csak a vére mindnek!
21. Petra 2010-04-10 16:45:06
és elmerültem a hozzászólásokba.XD
de durva lenne ha több Petra rokonod lenne.
Az bizony nem lennne jó:$
20. Petra 2010-04-10 16:43:29
Jajj ne legyél ilyen.
kihozott engem el a déliből?
tee:D
és tudom h az egyetlen vagyok.
és ültem a kocsidba
:D
és utaztam veled.
19. Leó 2010-04-09 13:24:07
Egyetlen Petra!

Ha már így elmerültél a kommentjeimben, elárulom, csak akkor nem emlékszem a kedves utasra, ha az nem is utazott velem. Ja, én sem tudok más Petráról, de még ismerősöm sincs Petra. Tényleg Te vagy az egyetlen. XD
18. Petra 2010-04-09 08:03:18
de legalább tudod h rokonok vagyunk.. onnan nem nehéz kitalálni. mivel a családba egyedül én vagyok Petra.. asszem:P
17. Petra 2010-04-07 07:42:02
zsír. am meg télleg jó a blogod.:) de legalább tudod h ki vagyok???:D
16. Leó 2010-04-06 22:55:56
Helló kedves rokon!

Közvetlen kapcsolat lehetséges

facebook Leó Taxis
15. Petra 2010-04-06 13:03:35
Hunter nem értem, hogy miért kéne bocsánatot kérni..max.neked, hogy minden hülyeséget beszólogatsz.Leó tök szupi a blogod:).Ja és én képes vagyok a neveket nagy betűvel írni:D
14. hunter 2010-03-20 22:58:55
nos,jogos gyilkosság valóban nem létezik,de jogos büntetés-akár halál is-igen
13. Leo 2010-03-20 21:06:56
Szerintem nem létezik jogos gyilkosság. Ha lenne halálbüntetés a Kaiser Ede már halott lenne Mórért, pedig nem is ő követte el.
12. hunter 2010-03-20 20:37:34
tisztelt leo alpári,és rögtön vagdalkozóvá váló modorod önmagáért beszél.más:a halálbüntetés nem egymás ölésére való hanem az elvetemült bűnözők büntetésére.felfogod talán?
11. csogu 2010-03-20 04:26:14
Tisztelt hunter!

Olyan fényévekre van egymástól a véleményünk, főleg a Te racionalitásod, hogy engedelmeddel nem bonyolódnék én bele ebbe.
    1 2    Következő 15 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés