FN Blog / Taxisblog / Street art
Nyomtatás Betűméret
Street art 2010-03-02 23:20:43
Két srác (a nevüket nem árulták el), szürkületkor Óbudán, a harisnyagyár kerítését fújta. Egyikük egy fényképet tartott a kezében., és arról dolgozott. Kértem álljon az alkotása mellé. Nem vállalta. Azt mondta, van már elég balhéja.

 

Megértem! Hosszú az út, amíg az egyszerű tagelők közül felcseperedik egy művész. Tíz éves koromban, találtam egy vörös tégla darabot, amivel először, csak nagy H betűket rajzoltam az iskola kerítésére, így jelezvén, hogy hülyének tartok mindenkit, aki ott tartózkodik, vagy csak rápillant és azon töri a fejét, mi ez a nagy H. Délutánra meguntam a H-kat, és valami szignó félére váltottam. Estére elegem lett, a tégla is elfogyott és én nem firkáltam soha többet.

Szerintem a tagelőket is ez a fajta motiváció mozgatja. Otthagyni a jelet és hülyének nézni mindenkit, talán ezért irritálja ez a legjobban az embereket. Én szeretem a szép graffitit és ezek a srácok tényleg tehetségesek voltak. Gyorsan lefotóztam a telefonommal. Sötét lett a kép. Gondoltam visszamegyek majd nappal. Amikor arra jártam legközelebb, már nem volt ugyanolyan, lassan el is fog tűnni.Jó lecke. Amit meg akarok örökíteni, jobb, ha azonnal lefotózom. Ez jutott eszembe, amikor a Keleti Károly utcában mutatott az utasom egy érdekes autót. Egy érdekes ötlet a hókupacok hasznosítására. Egyből lefotóztam (ez a kép is sötét), de nem volt esély jobbra.Imádom azt, aki kitalálta a kamerás mobilt. Az utca elég gyorsan változik, azonnal kell fotózni. Legszívesebben folyton kamerafunkcióban tartanám a telefont. Par éve, amikor még volt Cowparade, láttam egypár jó tehenet, de nem fotóztam le. Ha jól tudom, a raktár leéget, a tehenek elvesztek, én meg bánhatom. Ezentúl, amit lehet, lefotózok. Valamelyik filmben volt, hogy aki fotózni kezd, egyből csinál néhány rendkívül művész képet a lábáról. Nem akarok kilógni a sorból, de én más lábáról csináltam képet, rendkívül művészien.


 

Gondolná valaki, hogy a nőgyógyász folyosóján készült? Na viszlát!Cimkék: graffiti fénykép
14 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. Leó 2010-03-04 21:07:37
Főszerkesztő asszony küldött egy linket:

www.fn.hu/belfold/20100219/hadat_uzentek_budapestnek/
7. Leó 2010-03-04 20:51:26
angyalfi!

Azt hiszem igazad van, én is rosszul vagyok a mindent elborító firkatengertől. A csaj speciel legális helyen van, szóval azt nyugodtan dicsérheted. Egy ilyen tehetséges figura tőlem lefesthetné az én kerítésem is(már ha lenne). Az gondolom, hogy a jó graffiti jó dolog és ha nem lenne, honnan tudnád, melyik a város lepusztult része. Ha már írok róla, utánaolvastam. Komoly hierarchia van a graffitisek között, persze nem erősségük a magántulajdon tisztelete, a polgár pukkasztás már csak ilyen, azért szegényebbek lennénk szerintem graffiti nélkül. Vegyük úgy, hogy ez is egyfajta eső, ha esik összemocskol mindent és le kell takarítani.
6. angyalfi 2010-03-04 15:38:39
Én biztos begyöpösödött vagyok (sokak szerint), de nem tudnék örülni, ha az én házamat rajzolná össze valaki.

Annak ellenére sem, hogy a csaj pl tényleg jó kép. Önmagában nézve.

Szerintem a tulajdont, kellene annyira tisztelni, hogy a tulajdonos engedélye nélkül NEM festékezünk össze semmit.

Mit szólna a művész úr, ha én meg az autója (ha van neki) szélvédőjére rajzolnék gyémánt lehúzóval? Hóesést. Sűrűt. Meg mikulást szarvasokkal. Mert nekem meg az tetszik...

(vagy esetleg kitetoválnám az arcát, lehet fokozni vérmérséklettől függően...)
5. Leó 2010-03-04 13:44:35
FGY!

Ha van róla képed, küld el a taxisblog@gmail.com -ra és kiteszem ide.

4. FGY 2010-03-03 22:14:58
Füst Milán mellszobrának építettem hóból szakállat meg koronát a Ligetben, de az nem volt ennyire jó, mint ez a hóverda! Bár Milánkáért is több nő epedt volna, megsúgom, ha többet takart volna orcájából (akár hóval).
Csúcs! Jó utat Taxis, köszi az élményt! :D
3. FGY 2010-03-03 22:11:42
Köszi Taxis! Klassz a fotó!
2. Leó 2010-03-03 15:07:48
Oké értem!

Taxis kuss! Az utat nézd!
Tájékoztatásul közlöm, egyik kép elkészítésekor sem volt utasom. A hóautót is az utas leszállítása után fényképeztem le.Jó napot, köszönöm, kéremalássan.
1. megmondó 2010-03-03 13:16:52
jó, jó, szép a fotózás, de azért jobb szeretném, ha a taxis vezetne, az utat nézné, az utassal udvarias lenne és nem a telcsit birizgálná!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés