FN Blog / Taxisblog / Műsorletiltások
Nyomtatás Betűméret
Műsorletiltások 2010-02-13 04:16:49
Néha bizalmas információk birtokába kerülök. Nagy dilemma, helyes-e továbbadni, de mivel sem az utasom kilétével, sem a történet valóságtartalmával nem vagyok tisztában, így mint egy érdekest sztorit, megírom.

 

A gazdagok szeretnek nagyzolni, kérkedni a tárgyaikkal, felvágni a nyaralásaikkal, vagy a nőjük új mellével. Ez fokozottan érvényes arra, aki a médiából lett gazdag.

Megfigyeltem, aki a médiában dolgozik, annyira el van teve magától, hogy nem is tud másról beszélni, mint hogy mekkora nagy császára ő az életnek. Például, nem az a lényeg, hogy jó autót vegyen, hanem, hogy maximum kettő legye belőle az országban vagy elmondhassa, hogy ezt a belsőt, ő rendelte először vörösben. Persze ők is imádnak mindenkire rátromfolni. Haragszom rájuk ezért.  Mi lehet az, amivel ilyen sokat lehet keresni, mi az a teljesítmény, amiért ekkora pénzeket lehet begyűjteni?

A minap vittem egy házaspárt. Elég hosszú út volt, ráértünk beszélgetni. Végigverekedtük magunkat a napi témákon, bőven volt idő sztorizni. Gondoltam, elmesélem nekik a rendőrautós történetemet. Általában érdekesnek találják az utasok, és utána közösen lehet szörnyülködni, hogyan csorbítja a piac a sajtószabadságot. Elmeséltem már párszor, így, már a sikeres előadók rutinjával vittem végig a történetet. Türelmesen végighallgattak, majd a srác közölte, hogy nem kell, bemutassam nekik ezt a világot, hiszen ő a médiában van, dolgozik mind a két nagy kereskedelmi tv-nek. Nem újdonság neki, hogy vannak műsorletiltások, de inkább kormányszintről mintsem a cégektől. Hirtelen mindannyian elhallgatunk, úgy, mint amikor mindenki tudja, valami olyasmi lett kimondva, amit nem kellett volna. Tudta, hogy többet mondott a kelleténél, én meg nem mertem faggatni, mit is jelent az, hogy kormányszintről.

Hallgattunk egy darabig, majd témát váltottunk.

Hetek óta gondolkozom meg merjem-e írni. Csak egy szokásos tromfolás volt ez, és az se baj, hogy nem igaz, vagy elszólás és igaz.

Aztán úgy döntöttem, megírom! Megírom, mert el tudom hinni, hogy igaz. Mivel ellenőrizni nem tudom, nem állítom, csak el tudom képzelni és most már azt is értem, miért keresnek olyan jól. Azért vehetik fel a nagy pénzeket, hogy tartsák a szájukat. Ő aztán nem dolgozott meg a pénzéért. Egyre jobban haragszom rájuk. Hogyan hozhatott ilyen helyzetbe. Legalább az illúziót meghagyhatta volna.

 

Útállak média duhaj!


Cimkék: sajtószabadság
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

7. norin 2010-04-27 14:55:20
Megteremtették a modern sötét középkort. Mint akkor is, most is érdekében áll ez valakiknek.
6. stellaluna 2010-03-08 08:47:44
creativehun egy mondatban összefoglalta a mai magyar valóságot.
csak annyit tennék hozzá: akiknek pedig speciális szaktudásuk és tehetségük van, mind kimennek külföldre.
5. aqua 2010-02-24 15:20:05
Nekem sincs TV-m angyalfi, úgyhogy számomra is érdektelen, hogy mit tiltanak le.

creativhun: ennél azért sokkal árnyaltabb a képlet!
4. aqua 2010-02-24 15:14:05
Évekig dolgoztam sportújságíróként egy megye napilapnál. Az olvasók visszajelzéseiből, az utcai gratulációkból az derült ki, hogy élvezték és szerették az egyéni stílben írottakat. Mégis, számtalanszor "húzták meg" a cikkeimet, faragtak le belőle, rosszabb esetben úgy átfogalmazták, hogy én magam, a szülőanyja sem ismertem rá a leadott cikkre.
Ezért hagytam abba.
3. angyalfi 2010-02-15 10:52:42
creativehun: add el magad Te is... vagy bárki más is megteheti, aki ugy hiszi ez az igazság, és jobban akar élni. Aztán, ha esetleg nem sikerülne, el lehet gondolkodni, miért... (Ha mégis, akkor már nem lesz szükséged gondolkodásra :-)

Susu: amit irsz az gond. Még nagyobb gond az, hogy az olvasók többsége az ujságírók erősen egyszerűsített verzióit SEM képes felfogni... személyes tapasztalat: Ha valaminek az elmagyarázásához 5 tőmondatnál több kell sokan (legtöbben) meg sem prbóbálják (!) felfogni.

Amugy annál többre tartom az időmet, hogy TV előtt töltsem (konkrétan nincs is TV-m, szóval felőlem az összes műsort letilthatják.
2. Susu 2010-02-15 09:32:48
Nemrégiben egy esemény kapcsán kerültem kapcsolatba újságírókkal. Megdöbbentem azon, hogy nem érdeklik őket a részletek, nem hajlandók sem utána nézni, sem megérteni dolgokat, a megjelent cikkek köszönő viszonyban sem voltak azzal, amit elmondtunk, hát még kutatómunka a megjelölt forrásokban pláne nem volt. A legtöbbször azt hallottam: estére le kell adnom. A másik (pénz-erősebb ) érintett fél pedig hol letiltatott, hol lefizetett, hol fenyegetett - de mindenhol elérte, hogy piti dolognak állítsák be a több ezer ember életét megkeserítő dolgaikat. De ilyen mentalitású "újságírók" mellett ez nem is csoda.
1. creativehun 2010-02-13 16:41:26
Az eddig is teljesen nyilvánvaló volt a nyitott szemmel élők körében,hogy a nagyon gazdagokat a szegényektől nem a speciális szaktudásuk különbözteti meg hanem az,hogy eladták magukat a mindenkori hatalomnak.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés