FN Blog / Taxisblog / Röfi-Böfi
Nyomtatás Betűméret
Röfi-Böfi 2010-02-08 14:36:58
Ez az! Visszatértem! Pár napja visszakaptam a jogot, hogy megjelenjek a többi, igentisztet bloggertársam között. Eltiltásomat, izé, akarom mondani, ezt a technikai problémát, kb. három hétig nyögtem. Ez elég volt arra, hogy a nullára kerüljön az eddigi munkám. A hiba elhárításáért Röfi-Böfi volt a felelős, neki szeretnék köszönetet mondani ebben a bejegyzésben.

Nem túl elegáns dolog nevet lopni, de én most mégis ehhez a megoldáshoz fordulok, mert egyből ez a figura jutott eszembe, a Howard Stern filmből. Biztos Ti is ismertek ilyet, az a jelentéktelen irodai patkány, akinek az a dolga, hogy megregulázza a szabad szájú rádióst. Persze amikor már látta, hogy nincs mese, vesztett, akkor ment feneket nyalni hősünk ajtaja elé. Mi még nem tartunk itt. Még a regulázásnál tartunk. Röfi -Böfivel már az első e-mailváltásunk emlékezetesre sikeredett. Én feltettem neki egy kérdést, az általam akkor frissen megismert új kezelőfelülettel kapcsolatban, ő meg lerázott. Már akkor tudtam, nagy barátok leszünk.

 Hallottam már informatikus barátomtól, a nagy író-informatikus párharcról. Ki nem állhatják egymást. Az informatikusok racionális emberek. Az egyesek és nullák világának nagy ismerői, vagyis, hogy annak kéne lenniük, ehelyett valamelyik programnyelvben egymás munkáit lopkodják, módosítgatják anélkül, hogy tisztában lennének a rendszer működésével, vagy azzal, hogy mi köze ezeknek az egyesekhez és nullákhoz. Az írókat viszont ez nem érdekli, lenézik az ilyen kis számítógép buzikat. Az írók megmutatják magukat a világnak. A gondolataik olyan emberekhez jutnak el, akiket soha nem ismertek. Hatnak a világra, véleményt formálnak és ehhez az informatikus szükséges, de nem jobban, mint egy nyomdász, vagy egy világosító.

  Na ebbe a nagy katyvaszba csöppentem én bele. Írok, de nem érzem magam újságírónak. Szélhámosnak érzem magam, ha arra gondolok mennyi nálam, műveltebb, tehetségesebb, ember vallja magát annak. Nekem az érettségim része volt a gépikódú programozás. Valamit konyítok a gépekhez. Nem sokat, csak tudom, mit lehet és mit nem.

 Röfi-Böfi! Ha van jelölőnégyzet, amit egy blogger megjegyez és tud, mikor ért utoljára hozzá, hát az, az, amelyik publikussá teszi a blogot. Tudom, te még sosem éreztél ilyet, de ahhoz, hogy azt kipipálja az ember, kell egy elhatározás, egy jó pár percnyi izgalom. Amit nem felejtesz el jó darabig. Azt mered mondani nekem, három heti sötétzárka után, hogy magam kapcsoltam le a villanyt és zártam magamra az ajtót. Ezt a bagatell és nyilvánvaló hibát kerested ennyi ideig? Etess másokat.

 


Cimkék: bosszú
30 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. icepick 99 2010-02-18 18:47:22
kedves leo!
egyszer valaki pofán fog vágni.
de én így is nagyon kedvellek!!

üdv.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés