FN Blog / Taxisblog / Utálom a sztrájkot!
Nyomtatás Betűméret
Utálom a sztrájkot! 2010-01-15 06:13:10
Napokig nem tudtam eldönteni, szeressem, vagy utáljam a sztrájkot. Mindig húzott a szívem a lázadáshoz, a kis ember érdekérvényesítéséhez, hogy ez megváltozott, az vagy az egyik oldal nagy hibája, vagy a másik oldal nagy sikere.

 Először is nézzük az anyagiakat!

Ha csak ezt nézném, melléjük állnék, hiszen elég jól keresek, amióta sztrájkolnak. A pénz most más utakat választ, mint normál helyzetben és nekem nem tetszik, az ahova kerül. A közlekedők fizettek a bérletekért, most mégis plusz pénzt kell elkölteniük, ha el akarnak jutni valahova. Rengeteg hiéna dolgozik napok óta. Szedik a pénzt rendesen, kb ezer forintot kilométerenként és ez a pénz megy a feketegazdaságba.

Első nap, még volt egypár nyugdíjas, vagy takarítónő, aki taxizott, de ők már kifogytak, már inkább otthon maradnak, vagy gyalogolnak. Ma már az utasok nagy része, szerződéses partner, aki átutalással fizet. Nem kevés plusz kiadás a cégeknek, ha működni akarnak. Ők a másik vesztesek.

A közlekedés fenntartásához szükség van a Volán segítségére. Kölcsön adtak buszokat, átvettek néhány járatot és elfogadják a BKV bérletet a sajátjaikon. Ez biztos nem volt olcsó a BKV-nak. Ezért csodálkozom annyira azon, hogy gondolja a Gaskó, hogy a sztrájk mellé áll. Ha a Volán plusz pénzt kap, nekik is inkább a plusz lóvéért kéne sorban állni, vagy hátrébb kerülnek a nagy Volán-MÁV versenyben.

Jöhetnek az érvek!

Elég mesze folynak a tárgyalások ettől a billentyűzettől. Csak abból az információból tudok gazdálkodni, amit a média közvetít, tehát semmi nem biztos. Ha jól tudom, azon megy a harc, hogy megtarthassák a sofőrök a pluszjuttatásaikat, bár halottam már 13% emelés el nem fogadásáról de ezt ne higgyük el. Tehát, ők úgy gondolják, jogos és etikus az, hogy egy veszteséges vállalatnál dolgozva, válság idején, amikor mindenkitől elvonnak, nekik jár az eddigi juttatás, sőt joguk van kárt okozni, az államnak, a cégeknek, az embereknek. Lehet, hogy rosszul látom a dolgokat, de abból főzök, ami van. Ha más az igazság, akkor nagyobb erőt kéne fordítani a szakszervezetnek a kommunikációra. Ki lehet menni teát osztani a buszmegállókba és el lehet mondani, az órákig fagyoskodóknak, mért kell ott álljanak.

Vagy lehet kommentelni itt!

Aki kíváncsi mások érveire, nézze át a hozzászólásokat a BKV sztrájk innen című bejegyzés alatt. 


Cimkék: sztrájk érvek és anyagiak
42 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

35. Zoli 2010-01-18 09:35:41
Gratulálok a kitartó BKV-s sztrájkolóknak, hogy megmutatták a kesergőknek, kishitűeknek, hogy lehet és érdemes! Bizom benne elnézést kérnek az okozott kellemetlenségekért! A labda most már azon a térfélen van akik azt szajkózzák, hogy mit képzelnek a sztrájkolok, mikor megszokott kényelmünkbe beleronditanak! Hát ime meg lehet mutatni Nekik, ha merik. A szájjártatás nem kerül semmibe, a tettek egész embert kivánnak. A BKV-s sztrájkolók egészek! Jó közlekedést!
34. Kismama 2010-01-17 14:30:21
eddig mélyen elitéltem, amikor egy buszsofőrt megvertek vagy atrocitás érte őket. Ezek most biztosan megszaporodnak, de én is úgy lesajnálom őket, ahogy ők a 2 millió budapesti embert.
33. Kismama 2010-01-17 14:28:00
Csak annyit, hogy a gyermekemet 8 hónapos terhesen gyalog kellett vinnem az iskolába oda-vissza 2 órát gyalogolva. A nőgyógyászhoz is gyalog kellett mennem. Sajnos nincs napi 10.000 Ft-om taxira. Ezek a szemét buszosok meg pár ezerért sztrájkolnak. Más örül, hogy munkája van a világválságban, ezek a parasztok meg mindenkit lesz..nak. Ezentúl bármilyen rendellenességet találok a munkájukban JELENTENI FOGOM ŐKET A BKV PANASZIRODÁBAN!!! Ti is tegyétek ezt!
32. zolee 2010-01-17 10:25:00
A BKV-dolgozoinak el kellene gondolkodni azon hogy valojában,a netto keresetük menyiben külömbözik egy vidéki buszsóförétöl!Ugyanis kb 20000-30000Ft al kevesebbet keresnek a vidéken dolgozok.A sztrájkal egyettértenék, hogy ha a BKV nyereségesen müködne,de igy hogy 27 millos prémiumokat osztanak ki olyan menedzsmentnek aki veszteségessen müködtett egy céget!!!!
31. Móni 2010-01-16 00:10:36
Na, ezen az igazuk van, nincs igazukon még apukámmal is összevesztem!Én ezt gondolom, hogy ha van egy veszteséges cég (már ez érthetetlen ilyen jegy- és bérlet árak mellett!)és még válság is van, akkor bizony MINDENKINEK be kell nyelni a megvonásokat egy cégen belül! De ha csak azok akik effektív dolgoznak, akiknek szenteste, szilveszter.... dolgoznia kell, aki hajnalban megy dolgozni, aki naponta több száz emberért felel, oly módon, hogy biztonságosan szállítja őket stb. szóval ha csak rajtuk akarnak spórolni, akkor jogos a felháborodás! Az már más kérdés, hogy ez lehet, csak az én ideológiám, mert addig amíg az ő pénzük nem volt veszélyben, addig egy szavuk nem volt a vezetőik nem pulyka, de nem is pulyka farm, hanem egy országot ellátó pulyka nevelő és feldolgozó üzem megalapításához szükséges pénz zsebre tétele ellen.
30. András 2010-01-15 23:11:57
Ehez az egészhez csak annyit mondok hogy a Pesterzsébeti Tesco járatának a sofőrje felvehette volna azt az egy kismamát, és három idős embert a Táncsics Mihály utcánál ma délután, mert hogy valaki akkora nagy paraszt legyen hogy lezavarja őket a buszról és ha még szól az ember neki áll feljebb, hát az ilyen kapja be. Jah a BKV-s sofőrökre csak annyit hogy jobb lenne ha ki jönnének a garázsból mert a budapestieknek már kezd belőlük nagyon elegük lennie.
29. András 2010-01-15 23:07:56
Ehez az egészhez csak annyit mondok hogy a Pesterzsébeti Tesco járatának a sofőrje felvehette volna azt az egy kismamát, és három idős embert a Táncsics Mihály utcánál ma délután, mert hogy valaki akkora nagy paraszt legyen hogy lezavarja őket a buszról és ha még szól az ember neki áll feljebb, hát az ilyen kapja be. Jah a BKV-s sofőrökre csak annyit hogy jobb lenne ha ki jönnének a garázsból mert a budapestieknek már kezd belőlük nagyon elegük lennie.
28. bmv-és 2010-01-15 23:04:41
minden sztráknap 50millió haszon a BKV-nak.
Megéri?:-)
27. Éljenek a sztrájktörők!!! 2010-01-15 22:52:02
Ezeket a tahókat nem érdekli, hogy terhes nők, kisgyerekek, járni alig tudó nyugdíjasok kénytelenek órákat gyalogolni. Nem a BKV vezetőségével tolnak ki, hanem a kisemberekkel.
26. kolne 2010-01-15 22:48:35
2-3 ezer forintos béremelésért sztrájkolnak, és kb. 2 millió embernek okoztak eddig 20-30 ezer forintos kárt. Csak a saját kis érdeküket nézik, leszarják a többi ember érdekeit.
25. Linda 2010-01-15 22:34:24
Szemétségnek tartom, hogy pár 100 buszsofőr ilyen károkat okozzon a kisembereknek. egyébként is utálom őket, mert amikor esik az eső, ahelyett hogy beállnának a megállóba a Moszkva téren, 10 méterrel hátrébb megállnak, nem engedik, hogy az ázó emberek felszálljanak, csak olvasgatnak munkaidőben és a töküket vakarják. ÉN MINDEGYIK SZTRÁJKOLÓ SOFŐRT KIRÚGNÁM A BKV-TÓL ÉS FELVENNÉK OLYANOKAT? AKIK ÖRÖMMEL DOLGOZNÁNAK HAVI 270 EZER FORINTÉRT!
24. 998877 2010-01-15 19:26:19
Hát igen ennyit az egészségügyről!
De ha nekem a 16 év tanulás, és 20 év munkaviszony után a 106 600 Ft-os bruttomból telik festékre(mert kopoot volt a laborasztal lába, és javítani akartam a munkakörülményeimen , akkor a BKV-sok is kicsit elgondolkodhatnának ,könyörgöm hol élünk?
Gyakorlatilag egy csomó mindent mi hordunk be a laborba, hogy egyáltalán működőképesek legyünk, de mi hülye birkák tesszük ezt néma csendben,-a laborba még para sincs-bár most hazudtam egyszer kaptam egy kiló almát-,és én is sorbaállok a balesetin, ha gyerekem fejreáll!
23. Zoli 2010-01-15 19:11:11
Hallkan jegyzem meg, lehet ha az egészségügyisek is sztrájkolnának, lehet a betegek nem tapasztalnának szinvonalbeli különbséget ahhoz képest ,mint mikor nem sztrájkolnak! A balesetin én már vártam 3 órát az ellátásra nyitott vérző sebbel, s utána a'la natúr lidocain nélkül varrtak meg, nekem az már nem jutott, de nem volt gond mert éppen akkor hozták be egy súlyos baleset számos sérültjét, akkor sem telóztam, szépen vártam a soromra, nem nyavalyogtam, akinek hamar kell a segitség az érthetően előre kerül, ami nincs az meg nincs! Ennyit az egészségügyről!
22. 998877 2010-01-15 19:07:59
Noti!
Eü-s vagyok,és nem sztrájkolhatok,nekem benne van munkakörimbe, így van, ha hiszed ,ha nem.
Kitűzhetek magamra egy szalagot,szimpátiámat kinyílvánítva és kész!
Egyébként nem orvos vagyok szakasszisztens,rólunk lehúzzák az utolsó bőrt is ,11 fő lenne a minimum, de csak hatan vagyunk, és vannak 3-4 órás vizsgálatok( ez egy spéci labor), amiből 6 óra altt csak 1 félét tudok megcsinálni.
Úgyhogy igenis elmaradnak vizsgálatok!
21. Leó 2010-01-15 18:10:42
Jó stílusban írsz Leó, gratulálok! Jó kis blog ez, csak folytasd, ha kérhetem!
    1 2 3    Következő 15 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés