FN Blog / Taxisblog / Ideje hányni!
Nyomtatás Betűméret
Ideje hányni! 2010-01-01 18:36:55
Tegnap nagy buli volt, kidolgoztuk a belünket. Az emésztéssel viszont nem csak nekünk volt bajunk. Az alkohol már csak ilyen, ki-be jár az ember szervezetéből, de hogy melyik kijáratot választja, abba nekünk is van egy kis beleszólásunk.

 

A Szilveszter. Általában ilyenkor mindenki összegez, lezár, nagy tanulságokat von le, majd Újévkor fogadalmakat tesz, terveket készít, megújulásról beszél. Mi történik viszont a kettő között? Én megmondom. A gátlástalan, jobbára alkohol általi lealjasulás. Persze ennek vannak fokozatai. Lássuk:

 

1.      A büdöske

A szag az első jel, és én ezt utálom a legjobban.  Most, hogy leszoktam a cigiről, sokkal jobban érzem a szagokat. Már a dohányzó emberek szájszagától is rosszul vagyok, de ha ez keveredik egy kis jóféle Kadarkával, az a csúcs. Egyre nagyobb divat nálunk a bor. Isszák, szimatolják, nézegetik, magyarázzák, elemezgetik, szakértik, rangsorolják, tanulják és tanítják, de könyörgöm, rágó, rágó, rágó vagy Tic-tac. Ebben a stádiumban az alkohol jobbára a vizelettel távozik.

 Ha tovább fogyasztanak, kezdenek oldódni a gátlások.

2.      Az ügyeletes jófej

 Ennél a típusnál, nem elég, hogy büdösek, be nem áll a szájuk, de mindezt felém fordulva teszik és elvárják, hogy kommunikáljak velük. Persze nem akarom megsérteni a tisztelt megrendelőt, ezért általában mosolygok a poénjaikon, pedig ez veszélyes terep. Néhány elhibázott pozitív reakció hatalmas cimborákká tehet minket, aminek az lehet a következménye, hogy célba érkezés után, nem bírunk elszakadni egymástól. Ajánlatos megmaradni az udvarias távolságtartásnál, de a legjobb, ha semmilyen kontaktust nem létesítünk. Alkohol távozásának módja még itt is vizelet általi, de már előfordulhat, hirtelen, szájon át történő elvesztése.

3.      A keljfeljancsi

 Na ezek már nem nagyon, vagy csak elég nehezen érthetően beszélnek. Mozgásuk rendezetlen, stabil testtartásra képtelenek, a tehetetlenségi erők könnyedén dobálják testüket a kanyarokban, szállításuk igen kockázatos és nehézkes. Keljfeljancsit csak akkor szállítok, ha barátból vagy a cég egyik fontos törzsutasából lett azzá. Az út folyamán ajánlatos a fülükre nylonzacskót akasztani, mert a hányás veszélye náluk a legnagyobb.

4.      Ákos

Ilyet csak egyszer láttam, ezért róla neveztem el. Általában semmilyen életjelet nem mutat, teljesen katatón, a külvilág ingereire nem reagál. Szállítása igazából könnyű, ha megfelelően rögzítjük, de a ki- és berakodás, átlag három embert igényel. Szerencsére az alkohol már nem távozik egyik módon sem a testükből, ez a folyamat már korábban végbemegy.

 

Ebből láthatjátok milyen kellemes átlépni az újévbe taxisként, de azért van, ami kárpótol minket a gyötrelmekért. A bevétel.

 

B.U.É.K.


Cimkék: alkohol taxi szilveszter
169 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. kim 2010-01-04 13:46:52
Elég jő !
3. kox 2010-01-03 18:36:48
Nem rossz.
2. gggggg 2010-01-03 16:23:57
barom
1. hmmm 2010-01-03 14:07:36
Hát igen...
a bevétel!
Csak gyomor kell hozzá!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés