FN Blog / Taxisblog / Neked
Nyomtatás Betűméret
Neked 2009-12-25 06:01:52
Hónapokkal ez előtt szálltál be hozzám hajnali négy körül. Álmos lehettél, de a nyelved már akkor is csípett. Dolgozni mentél. Felvettük egy kollégádat, ő már a beszélgetésünk közepébe csöppent. Féltékeny voltam rá, hogy szólhat hozzád, hogy vele is kedves vagy. Odaértünk és én hónapokig nem láttalak.

 

Aki szenteste is dolgozik, azzal valami nincs rendben. Nincs az a hivatástudat, ami kizavarhatna, egy harmonikus családi életet, élő embert, hogy az üres utcákon kocsikázzon, mégis rengeteg taxit látni ilyenkor. Nem valami családbarát szakma a miénk. Te sem vagy már velem.

 

Ma este a legtöbben vacsorázásból jöttek, nagy csomagokkal, étel és bor szagúan. Két baráti társaságot is vittem. Ezeket arról lehet felismerni, hogy általában egyneműek és külön helyeken szálltak ki. Családi vacsi után még összefutottak, hogy ne keljen hazamenni az üres lakásba. Az éjféli miséről két csinos fiatal lányt hoztam. Ők tudták, hogy mért dolgozom ilyenkor, és meg is kérdezték. Én tudtam, miért mennek férfiak nélkül éjféli misére és meg is kérdeztem. Tudtam, hogy kezdeményezhetnék, de nem tudtam megtenni.

 

Egész este Te jártál a fejemben, ahogy az ágy közepén összekuporodva sírtál, aztán pakolni kezdtél és én nem bírtalak megállítani. Megsértettél és én kegyetlenül visszavágtam, én sértettelek meg és te vágtál vissza, de ma este nincs hibás, nincs áldozat, csak üresség és magány.

 

Felveszek még pár címet. Hulla fáradtan kell hazamennem, hogy gyorsan elaludjak.

 

Szerettelek!

 

Leó


Cimkék: Te Én Ők
78 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. norin 2010-04-27 15:36:07
23 évig voltam taxis felesége. Tudom, h nem kell dolgozni karácsonykor. /Az én férjem sem dolgozott./Nem az a 2-3 napi bevétel fog hiányozni, különösen nem a decemberi hónap végén. Vagy ha mégis, valamit rosszul csinálsz.
...és inkább nem is folytatom.
7. cs. 2010-01-11 17:06:30
Én is taxis pasit szeretek...
Jobban, mint gondolná...
És mégis kimegy az éjszakába... még karácsonykor is... szilveszterkor is...
most egyedül van... mert vége... és mással sem jobb neki, mint velem volt...
én meg még mindig visszavárom... mert szeretem...
de ez a rohadt taxizás tönkreveri a kapcsolatot..
6. Atis 2009-12-31 14:51:18
Leokám, gratula!
5. Leó 2009-12-26 18:37:02
Hölgyek, Noti,Travis!

Rendkívül jólesik a dícséretetek! Köszönöm! Travis. Ennyi fért ki a csövön. Csöppet sem könnyű az érzéseimről írni, ha pedig tovább olvasod a blogom, majd talán kiderül neked, hogy pénzéhes hiéna vagyok vagy sem. Viszont örülök a kritikus hangnak, jöhet még!!:D

Köszi!
4. Noti 2009-12-26 17:36:46
némiképp vitatkoznék Travis. ez az írás így jó. tömör, lényegre törő. a sok sallang csak elterelte volna a figyelmet a lényegi dologról.
egyébként akinek szól, az ismeri a hozzá tartozó sallangot is, nincs értelme túlragozni.
a többi olvasó számára meg nem pont a konkrét eset a lényeg, hanem a történet általánosága szolgálhat nagyon jó tanulságul.
ritka jó bejegyzés, szerintem.
3. Travis 2009-12-26 12:06:13
Én elváltam, mégsem dolgoztam szenteste. Pedig annál rosszabb nincsen - még megtapasztalhatod, amikor a gyereked látja a szülei széthúzását.
Jobb lett volna neked is, a volt párod lelkét simogatni, nem a mostani, röhejes "karácsonyi akciós" tarifáért a büdös pia, drog és bagószagot belélegezni.

Úgy vélem itt nem a fenenagy bánatodról van szó lényegében, hanem az éhességről, a hajtásról, - ami minden kapcsolatot előbb-utóbb kikezd.

Az írásodról: kifejthetted volna részletesebben az érzéseidet, az elhatározásod hátterét. Azt is megírhattad volna, hogy miért vesztetek össze... Az is sok mindent megvilágítana.
Így elég soványkának vélem ezt a blogot.

A Taxisfeleség meg nehogy azt higgye, hogy az írásokat el lehet cserélni kajajegyre, vagy adnak érte gázolajat... :DD
2. Rozi mama 2009-12-25 22:41:20
Tiszta szívemből szorítok NEKED,hogy a boldogságod visszataláljon hozzád!!
1. Taxisfeleség 2009-12-25 21:47:47
Megríkattál. Lehet, hogy Neked nem is taxiznod kéne, hanem írnod! :-D
Azt se fizetik rosszabbul...És talán még mindig Veled lenne...
Drukkolok Neked, minden jóra fordulhat!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés