FN Blog / Taxisblog / Az istenköcsög
Nyomtatás Betűméret
Az istenköcsög 2009-12-23 04:18:12
Ritkán esik ennyi hó egyszerre. A taxisok fele ilyenkor elbújik az odújába és ki sem dugja az orrát. Féltik az autót és úgysem lehet haladni, akkor inkább otthon isszák a jó sört. A buszok elakadnak, a váltók befagynak, törnek a sínek, aki az úton van ügyetlenkedik. Mi a megoldás, ha közlekedni akarunk? A taxi.

 

Fogja a polgár a telefonját és tárcsáz. Ha szerencséje van, kapcsolják, ha olyan helyen van és még járható a környék, talán felveszik a rendelését, még több szerencse és van szabad autó.

Megérkezek. Beszállnak. Már érezni a levegőben, most történni fog valami. Mondja a címet és ekkor, hirtelen megtörténik. Istenné változom! Nem egészen mindenhatóvá, de egy olyan kis istenné, aki a fizika alapvető szabályait semmissé tudja tenni. Ketté kéne választanom az autótengert  és olyan hegyekre kellene felvinnem őket, ahova Noé építette a bárkáját. Na a többiek ezért nem jönnek ki ilyenkor. Velem más a helyzet. Én szeretek isten lenni. Bevallom nem könnyű, de mégiscsak jóleső feladat. Szeretem a kihívás, meg az érzést hogy szükség van rám.

 

Az idős házaspár a Villányi úton intett le. A Gellérthegyre már órák óta nem jártak a buszok. Vastagon havas volt az összes utca és a hó csak szakadt. A férfinek már eléggé kicsípte a hideg az arcát, és mind a ketten elég nehézkesen kászálódtak be.

- Búsuló juhász. - mondta az öreg bizonytalanul. Nem is volt kérdés. Nekivágok a hegynek, lesz, ami lesz. El is indultunk felfelé. Pörgő gumikkal, kacsázva, lassan, de folyamatosan haladtunk. Az asszony eközben, végig drukkolt:

- Most jön egy kis egyenes, aztán már csak egy kisebb emelkedő és ott vagyunk. Ez igazán rendes magától, ez egy igazi karácsonyi jó cselekedet. - szerintem a glóriámat is látta. Megérkeztünk. 830.-

- 900-ból legyen szíves.

Tudom, hogy egy ilyen fuvar megfizethetetlen, de azért megpróbálhatták volna.

Lefelé, párszor alaposan leizzadtam, de végül is egyben leértem. Egész nap ilyen fuvarjaim voltak. Este nem kellett altató.

Másnapra a hókotrók letakarították az utakat. Csúsztak még kicsit, de azért már gond nélkül lehetett közlekedni. Az egyik zebráról egy pacák elém lép. A blokkolásgátló kalapál, dudálok, éppen hogy meg tudok állni.

- KÖCSÖG!!! – ordítja.

 Na, remek, megint csak taxis vagyok.


Leó


Cimkék: közlekedés hó csoda
45 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

9. Leó 2009-12-28 23:44:58
Kedves Áron!

A társaságok nem fognak semmiért plusz pénzt fizetni, ha nem muszáj és semmilyen, az utasok pénztárcáját érintő, intézkedést nem fognak meghozni. Egyszerűen nem érdekük. A bejegyzés arról akart szólni, hogy "katasztrófa" kell az embereknek, hogy rájöjjenek, szükség van ránk, bár a fizetésnél már meg is feledkeznek erről. A jattról írtam egy bejegyzést, "Dobj még rá egy kicsit!" címmel, az árképzésről, meg majd még írok egyet.
8. egytaxis 2009-12-27 08:54:43
Ez a jó
www.hallotaxi.hu/index.php
6. Áron 2009-12-27 01:10:31
Kollégáknak lehet igazuk: a rendszer rossz, mert nem fizeti meg a nehézségeket. Ha kétszeres tarifával ketyegne, vagy a taxitársaság (ez lenne a normális, ha már ők szabják az árakat és nekik érdekük) csengetne jutalékot az ilyen helyzetben, szerintem átgondolnák...

Jatt: bocsika, de Európa nagyobb részén egyáltalán nem szokás borravalót adni és még Dél-Amerikában is csak aprót (értsd: 25-50 peso centest, ami cirka 12-25Ft). Ha pedig magánozás esete forog fenn, az árakat lenne célszerű úgy szabni, hogy ha van nehezítő körülmény, kvázi veszélyességi pótlék, akkor lássa az ügyfél, hogy ez most olcsóbb lesz gyalogolni, vagy otthon maradni...
5. Leó 2009-12-26 22:07:33
WALAKI!

Ha zsidózni akarsz, találd meg hozzá a megfelelő fórumot! Ez itt nem az! A bejegyzés lényegét is sikerült elkapnod. Gratulálok!
4. WALAKI 2009-12-26 19:47:57
Tipikusan ilyen jattot szoktak adni.
Na meg a zsidók 460 ft-os fuvarjaikkal, 40 ft-ot meg visszakérik.
3. 811 2009-12-26 13:53:29
Nekem nincs bajom a taxisokkal, igaz csak akkor ülök taxiba, ha rossz a kocsim. Tisztelem őket
2. chrom 2009-12-26 07:34:07
Tisztelet a TAXISOKNAK már amelyik megérdemli. Akinek meg nem inge az ne vegye magára
1. egytaxis 2009-12-23 10:41:27
Taxis nagy tével.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés