FN Blog / Taxisblog / Hogyan alázzunk taxisofőrt?
Nyomtatás Betűméret
Hogyan alázzunk taxisofőrt? 2009-12-18 14:30:08
Bármikor kedvünk támadhat megalázni embereket, saját kisebbségi komplexusunk kompenzálása végett. Ennek egyik legkönnyebb módja, ha taxisofőrt alázunk. Azoknak, akik nehezen birkóznak meg ezzel a nehéz feladattal, közlök néhány egyszerű lehetőséget. Ezeket, az eszközöket, bárki szabadon használhatja, de csakis saját felelősségére. Az elszenvedett fizikai bántalmazásokért felelősséget nem vállalok.

Taxist alázni többféleképpen lehet. Előre eltervezetten, vagy hirtelen ötlettől vezérelve, esetleg erős felindulásból. Tervezett akció esetén, beszálláskor semmiképpen ne köszönjünk! Úti célunk címét mindenféle ragozás és udvarias társalgást elősegítő szavak kísérete nélkül közöljük.


Például: Dob harminckettő!


A ragozást azért kell kerülni, mert hamar odacsúszik a mondat végére egy, legyen szíves vagy egy, kérem, ha nem vigyázunk, ami a nem kívánt udvarias beszélgetés felé terelné a tranzakciót.


„Dob utca harminckettőbe kérem!” 


Borzalmas! Mindenképpen kerülendő!

Szemkontaktust ne vegyünk fel, hangsúlyunk legyen lenéző, esetleg mobil telefonáljunk, hogy ismerőseink is hallják, milyen kegyetlenek bírunk lenni. Természetesen hátul foglaljunk helyet az anyósülés mögött és állunkat kissé felemelve, böfögjük előre a szavakat.


Az egyik legkönnyebb módja, egy taxis megalázásának, ha a városismeretét vonjuk kétségbe, ezért a cím közlése után mondjuk el az útvonalat, amin menni szeretnénk. Valószínű, hogy a pilótánk ismeri a legrövidebb utat, de a kioktatás mindig jóleső érzést okoz az elkövetőjében és ugye nekünk ez a célunk. Amúgy is minden taxis csal, így csak magunkat okolhatjuk az esetleges kerülőért.

Ha esetleg nem ismerjük az utat, akkor bízzuk a sofőrre az útvonal megválasztását, de a cél elérése előtt pár utcával mindenképpen vegyük át az irányítást és utasítsuk a fordulóknál a már számunkra ismert terepen. Ha az utasítás nem a mi stílusunk, operálhatunk kérdésekkel is, például: Itt lefordulunk, ugye?


Végül a fizetés. Borravalót ne adjunk és lehetőleg minél gyűröttebb, nagy címletű bakjegyet használjunk. Profik alkalmazhatják az ülésre dobós technikát.


Elég! Nem folytatom. Erős felindulásból írtam ezt, de már megnyugodtam. Úgyis dög unalmas azt hallgatni, úton útfélen  közértesektől, kutasoktól, biztonsági őröktől és autómosósoktól, hogy mennyire „paraszt” mindenki.  Vannak szakmák ahol mindennapos a megaláztatás. A taxizás is ilyen. Nagyapámék idejében még divat volt nagyságos urazni egymást. Jó-jó akkor még nem kuncogott senki, ha ilyen szavakat hallott, mint tisztelet vagy becsület. Akkor kellett volna élnem! Akkor a kocsis tudta hol van a helye! Nem gondolta balga fejjel, hogy ő is ember. Tudta, hogy szolga.

 

 


Cimkék: utasok taxisok konfliktusok
250 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. Leó 2009-12-28 19:52:14
Kedves TrAvis!

Nem csak félreértettelek hanem át is neveztelek. Bocsánat!

Valószínűleg az általad említett dialektika tényleg működik. Sajnos, én elég nehezem bírom tárgyilagosan és elemzően nézni ezt a témát, mert szinte mindennap érzem magamon a hatását. Azt gondolom, hogy ez nem csak az ár kérdése, hanem ennek a szakmának a sajátossága, hogy azt gondolják az emberek, bármit megtehetnek, hiszen Ők azok, akik fizetnek. Sok utas azt gondolja, engem vásárol meg nem a fuvart. Lehet, hogy ez így nem fogalmazódik meg bennük, de eszerint viselkednek. A legtöbb ember a lefelé taposs, felfelé nyalj elv szerint él és minket, a lefelé mezőbe raknak. Igen, ha nem jelent akkora megterhelést a pénztálcájának, akkor könnyebben rak oda, de van, aki ár függetlenül teszi ezt, szerintem szimplán előítéletből. Kapzsinak, tanulatlannak, csaló bűnözőnek tartanak minket. Legkisebb gondom az ár.
7. Trevis 2009-12-28 09:24:53
Nem a te jelzőiddel van baj... Azt viszont törvényszerű: minél olcsóbb a taxi, annál többen köpködnek, okádnak és kóstolgatnak. Ilyen - sajnos - az egyszerűagyú, pökhendi emberek mindennapi dialektikája.
6. Leó 2009-12-26 18:54:05
Trevis!

Nem vagyok senki ellen, az utasok ellen meg végképp nem, hiszen belőlük élek, velük élek társasági életet és párt is közülük választottam mint tudod.:D Én a "gyökérség" ellen vagyok.

Nemsokára körbejárom az okokat a kedvedért, de ahhoz fel kell kötnöm a gatyámat és remélem a jelzők is a helyükre találnak majd, ha jobban belejövök.
5. Travis 2009-12-26 12:42:06
Ne az utasok ellen gerjessz indulatokat, hanem keresd a kiváltó okokat!

Arra térj ki, hogy miért is lett az alázás "népszokás"!

Ha a szolgáltatásodhoz méltó árért tudnál dolgozni - nem használnák ki a taxisokat egymás ellen -, akkor helyén lenne az összes névmás, kötőszó és jelző.
4. Leó 2009-12-20 17:37:35
Hiéna és Sakál!

Köszönöm a tartalmas hozzászólásaitokat. Valóban, akit megaláznak jogosan akar elégtételt venni. Szemet szemért! Csak, amíg a megalázás az ember önérzetét sérti, addig amiről te beszélsz az a törvényt. Szeretném azt hinni, másokkal nem tesztek így, bár tudom hogy...
3. sakál 2009-12-20 14:40:50
a kis vakarék egyszer ülne be hozzám.... jól beszél az előttem szóló
2. hiéna 2009-12-19 22:19:49
Én nem osztom meg senkivel, hogy éjszakánként hogyan alázom meg az ilyen kis elkényeztetett narkós kancsókat, akik 3 sarokkal vitetik magukat arrébb, hogy az ott álló kancsó társai lássák, hogy milyen jampi. nem kell köszönni, fizetni kell, sokat, amennyit a taxis bácsi mond....kancsóka
1. hiéna 2009-12-19 22:15:22
?

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés