FN Blog / Taxisblog / Zsidó Nyári Fesztivál
Nyomtatás Betűméret
Zsidó Nyári Fesztivál 2009-12-12 20:57:23
Hát igen. Fesztiválnak fesztivál de mégis csak zsidó. Ne érts félre, azt tartom magamról, hogy nincsenek előítéleteim, de mégsem mentem el, pedig volt olyan program, ami érdekelt volna. Egyrészt azért nem, mert pont hétfő estére esett és az nekem szent nap (akkor van a heti kártyaparti), másrészt féltem. Nem akartam, hogy zsidónak nézzenek.

A taxisoknak ugyanis vannak előítéleteik. Néhány embernek ez a kedvenc témája. Zsidóznak, cigányoznak, araboznak, négereznek, kurváznak, náciznak, Szlovákoznak, parasztoznak, értelmiségiznek, csóróznak, burzsujoznak, ficsúroznak, vén nyanyáznak, akit érnek. Ezeket keverni is tudják.


Azért a zsidózás meg a cigányozás a favorit. Volt kolléga, aki egyből nekem szegezte a kérdést, zsidó vagyok-e. A hírre, hogy a nagynéném a Szent István parknál lakik sokkot kapott. Neki én már zsidó vagyok.


Mondhatod, nem kell az ilyen emberrel beszélgetni, de a taxisnak kell.

Ha valaki nem száll ki a droszton legalább köszönni a többieknek, azt hamar leírják. Amúgy meg nagyon is vágyom arra, hogy egy kicsit beszélgessek. 10-12-14 órát dolgozom egy nap. Ennyi idő alatt átlag 10-15 fuvart csinálok Az utasok nagy része telefonál útközben, a partnerével beszélget, külföldi, vagy nem kíváncsi rám. Napi 1-2 ember aki egyáltalán hozzánk szól és azok zöme is a sablonkérdésekkel bombáz. Heti egy-két ember van, akivel értelmesen lehet beszélni átlag 10 -15 percig. Nem túl sok fél óra beszélgetés heti 85-90 óra munkához képest. Eléggé ki vagyok éhezve az emberi szóra. A taxisok között kevés az IQ bajnok. Nehéz olyan embert találni aki gondolkodik, vagy legalább van humora. Az antiszemitáknak legalább van eszük. Fel vannak készülve rá, hogy megvédjék magukat ha szóvá teszem, hogy ezt talán mégse kéne. Azok közé tartoznak akikkel szórakoztató társalogni, ha elnézed nekik a zsidózást. Én meg szeretek vitatkozni velük. Jó érzés nem csak hallgatni és bólogatni, hanem ellentmondani nekik.


Ez így megy évekig. Jön egy ilyen fesztivál és rájövök, mennyire belém ivódott amit szajkóztak. Furcsa érzésem van, nem akaródzik odamenni. Nem természetes hogy elmegyek és késsz, hanem elgondolkozom rajta.


Viszont jártam arra. Annyi rendőr volt a zsinagóga környékén mint a TV ostromkor a Kossuth téren. Utasaim mesélték, hogy detektoros kapun át van a beléptetés és mindenkit átvizsgálnak. Most akkor nyitottak vagy nem? Minek menjek oda? Hogy együtt féljünk?

 

 

 

 


Cimkék: előítéletek antiszemitizmus taxis módra
15 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. norin 2010-04-27 15:56:47
Ez most micsoda hülyeség!? Miért kellene félni és kitől? Kreatív, kézimunkaboltom van és meghívtak oda mint árust. Pedig nem vagyok zsidó. Nagyon örültem a lehetőségnek, eszembe nem jutott, h féljek. Végül egyéb okok miatt nem tudtam menni, de sajnálom, h kihagytam.
2. Zs 2010-01-02 13:58:08
Félni nem kell, mert csak az retteg, akinek van félnivalója. Ennek ellenére a védelem szükséges, mert rengeteg idióta van, aki szívesen okozna egy kis botrányt. Amúgy idegengyűlölőkkel vitatkozni meddő, mert nem látnak túl a saját korlátlanságukon. Észérvekre nem hallgatnak, csak szajkózzák a sületlenségeket. Szerintem jobban jársz, ha hallgatsz egy kis komolyzenét...
1. ilus 2009-12-29 00:05:38
gyenge

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés