FN Blog / Taxisblog / Szeretem a közlekedésszervezőket!
Nyomtatás Betűméret
Szeretem a közlekedésszervezőket! 2009-12-12 20:06:25
Gondolom ezzel a címmel többeknél elértem, hogy azt gondolják rólam, sürgős pszichiátriai kezelésre van szükségem és előreláthatólag a gyógyulásom ideje se lesz túl rövid. Mégis a mentális problémákkal küszködők magabiztosságával kijelenthetem, mostanában nagyon is meg vagyok elégedve a munkájukkal


Arról már sokat lehetett hallani, hogy az útfelújítások és a közlekedést érintő nagyberuházások elvégzésének idejébe nem sok beleszólásuk van. Azok sokkal jobban függenek az Uniós pályázatok leadási határidejétől a közbeszerzési eljárások lezárultától vagy az aktuális pénzintézet heti nyitvatartási rendjétől, minta a józanész diktálta egyszerű alapelvektől. Az viszont dicséretes, hogy ma, amikor a Budapestről készített légifelvételek szinte teljesen megegyeznek a második világháborús bombázások közben, a felderítő gépek pilótái által a készített képekkel, meg tudták óvni városunk keringését egy kiadós trombózistól.


Jó volt nézni, hogy a Margit híd lezárását megelőzően a 4-es 6-os vonalának felújításával és a kisebb sávszűkítést okozó javítási munkálattokkal hogy csökkentették a híd átmenő forgalmát legalább a felére. A városvezetésnek még arra is volt gondja, hogy szórólapokat és nyugilabdákat osztogasson, remélve, hogy a híd elvesztése okozta stresszt, kompenzálja az alkarunk megvastagodása. A kommunikációjuk sajnos nem terjedt ki arra, hogy közöljék az emberekkel akkor vajon a taxik átmehetnek a hídon vagy sem. A lezárás megelőző hónapokban hetente röppentek fel pletykák arról hogy lehet vagy sem de a legjobban az a verzió tetszett amiben azt mondták felengedjük őket de ha randalírozni fognak lesöpörjük az egész társaságot.


Vártam az augusztus 21.-ét mint kisgyerek a karácsonyt. Vajon kapunk ajándékot vagy sem?


Délben lezárták a hidat és kisebb huzavona után estére megjött a Jézuska és felengedtek minket is a villamossínekre. Az ajándékkártyán viszont az állt: Csak ha jól viselkedtek. Ha valaki rosszalkodik az összes gyerektől elvesszük amit kapott. A tisztán látáshoz azt is tudni kell, hogy a KRESZ kimondja a taxi a tömegközlekedés része (ezért használhatjuk a buszsávokat is) így nem is kérdés, hogy a közlekedés joga a lezárt hídon, ha arra a tömegközlekedés járművei felhajthatnak, akkor nekünk is automatikusan jár.


Itt nem is ez volt a lényeg. A kis pupákokat akarták kicsit rendszabályozni. A kölkök viszont bepörögtek. A jófiúk még a 10km/h táblák kihelyezése előtt már 9km/h-val vigyázzállásban közlekedtek, míg a rosszcsontok 50-nel előzték őket, fityiszt mutogatva nekik és a combinóknak. Erre jött az árulkodás:

   - Apúúúú! A Karcsi szaladgált.

Apu morog és telefonál Karcsi szüleinek, hogy szóljanak már a gyerekre.

Karcsi szülei persze leszidják a fiukat és egykét napra sarokba állítják és lehet, hogy azt is megmondják neki kinek köszönheti a büntetést.


Ennek legjobban persze a nagyobbik testvér örül. Bratyó világ életében utálta a Karcsit meg az összes haverját, főleg amikor jó múltkor az összes ajtót bezárták és csak röhögtek rajta napokig. Most jól összeugrasztotta őket, de ez nem elég. Szólt a hídtervező barátjának, mondja azt, a híd csak buszokat bír el személyautót nem, ezért nem fogja felengedni őket. Persze az ellenkezett, hogy:

- Ez dőreség! Ki fogja ezt elhinni?- de meggyőzte őt az az érv, hogy komoly szakembernek tartja és kinek, ha nem neki hinne bárki is. Az meg kit érdekel mennyit, fizetnek az utasok, úgyis van most pénz bőven mindenkinek a zsebében.


Eltelt pár hónap. A hídon nem járhatunk. Az az önjelölt taxis szövetség, aki eleinte nagyon verte a mellét, hogy elintézte nekünk az átjárást, most mélyen hallgat.


Az ostoba kölkök álljanak csak a dugóban. A közlekedésszervező meg csak számol, forgalomsűrűséget mér, csomópontokat rajzol át, embereket nevel át az autózásról a tömegközlekedésre, mesterséges dugókról álmodik, de eszébe nem jut a taxist leszoktatni az autózásról.

 


Cimkék: Margit híd útfelújítások
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Magyarország az új Hollywood és az egyedülálló taxisblogger Leó hazája! (Time magazin) Ha választhatnék, hogy az öregedő rendező, vagy Leó a taxis szerepét játsszam, az utóbbit választanám. (Woody Allen) e-mail: taxisblog@gmail.com

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Taxisblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés